G3, το υπερόπλο με την κορυφαία οθόνη

G3, το υπερόπλο με την κορυφαία οθόνη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όμορφο ντιζάιν, υψηλές φωτογραφικές επιδόσεις και ταχύτητα, αλλά και τη μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη σε smartphone το οποίο διατίθεται στη χώρα μας, το G3 της LG αποτελεί μια πρόταση που σίγουρα θα πρέπει να λάβει υπόψη του όποιος θέλει να επιλέξει κάποιο από τα κορυφαία μοντέλα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Μάλιστα, το G3 έχει να προτάξει κι άλλα προτερήματα, με ένα ίσως από τα… πειστικότερα ότι κοστίζει φθηνότερα από τον ανταγωνισμό, αφού πωλείται 599 ευρώ, στην έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 16 GB και RAM 2 GB, και 649€ με ROM 32 GB και μνήμη 3 GB.

Ακολουθώντας σχεδιαστικά τη λογική του G2 που προηγήθηκε, η νέα συσκευή έχει κι αυτή πολύ λεπτά περιθώρια και τα βασικά πλήκτρα χειρισμού στην «πλάτη» της, η οποία αυτή τη φορά έχει κατασκευαστεί από έναν συνδυασμό υλικών που δίνουν την αίσθηση μετάλλου. Ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερη αλλαγή στο G3 είναι η 5,5’’ οθόνη του, η πρώτη με ανάλυση Quad HD (2560 x 1440 pixel) σε «έξυπνο» κινητό που διατίθεται στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει εντυπωσιακή εικόνα, με πρωτόγνωρη λεπτομέρεια σε οποιαδήποτε μεγέθυνση κι αν δει κανείς εικόνες και βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Εξίσου εντυπωσιακή είναι επίσης στην απόδοση χρωμάτων και τις γωνίες θέασης, ενώ έχει φωτεινότητα που επαρκεί και για εξωτερικούς χώρους.

Στα ενδότερα του κινητού βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 801 που, ακόμη και με τα 2 GB μνήμης, το κάνει να ανταποκρίνεται αστραπιαία και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις όλων των λειτουργιών του – τα πλεονεκτήματα της έκδοσης με τη RAM των 3 GB είναι ορατά μόνο σε πολύ απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια. Επίσης, ανεξάρτητα με τον αποθηκευτικό χώρο κάθε έκδοσης, το smartphone έχει υποδοχή για κάρτες microSD, η οποία έλειπε από το G2 και δίνει στον χρήστη πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στον όγκο των αρχείων που θα έχει στη συσκευή του.

Στο G3 η LG έδωσε επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στην κύρια κάμερά του, ανάλυσης 13 Megapixel, η οποία εξασφαλίζει πολύ καλές εικόνες σε οποιεσδήποτε φωτιστικές συνθήκες και τραβά βίντεο με ανάλυση έως 4k. Η κορεατική εταιρεία έχει κάθε δίκιο να ξεχωρίζει επίσης το σύστημα εστίασης, το οποίο χρησιμοποιεί δέσμες λέιζερ, αφού όντως στις δοκιμές μας αποδείχθηκε αστραπιαίο. Για όσους πάλι οι selfie είναι μια συνηθισμένη ασχολία, η μπροστινή κάμερα αποδίδει καλά ακόμη και σε χαμηλό φως, ενώ μπορεί να ενεργοποιηθεί και από απόσταση, με χειρονομίες.

Ριζικά ανασχεδιασμένο είναι επίσης το γραφικό περιβάλλον του G3, το οποίο κάνει τη χρήση του κινητού εύκολη ακόμη και για έναν αρχάριο στο Android, με την LG να έχει προσθέσει λίγες αλλά ιδιαίτερες εφαρμογές (LG Health, Smart Tips, Smart Notice). Τέλος, παρόλο που η ενεργειακή κατανάλωση της οθόνης είναι αυξημένη λόγω ανάλυσης, η αυτονομία του smartphone ξεπερνά το 24ωρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή