Τάμπλετ με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Τάμπλετ με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξαιρετική οθόνη σε μια ελαφριά και λεπτή συσκευή, η οποία παράλληλα περιλαμβάνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε hardware και λογισμικό, συνδύασε η Samsung στο Galaxy Tab S, τη νέα «ναυαρχίδα» της στην κατηγορία των tablet. «Σήμα κατατεθέν» του Tab S, το οποίο διατίθεται σε δύο εκδόσεις με μέγεθος 8,4 και 10,5 ίντσες, είναι η τεχνολογίας Super Amoled οθόνη του, η οποία υποστηρίζει επίσης ανάλυση 2.560 x 1.600 pixel. Μια επιλογή που, όπως διαπιστώσαμε, δοκιμάζοντας το 10,5’’ μοντέλο, εξασφαλίζει εμπειρία θέασης που ξεχωρίζει.

Οπως είναι φυσικό, η οθόνη δείχνει τις πλήρεις δυνατότητές της όταν προβάλλει βίντεο και φωτογραφίες, παρέχοντας λεπτομερή ευκρίνεια και εντυπωσιακό κοντράστ, το οποίο γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στις σκοτεινές σκηνές των ταινιών. Οσον αφορά τα χρώματα, κατά τη γνώμη μας δεν «πάσχουν» από υπερκορεσμό, όπως έχει συχνά κατηγορηθεί η τεχνολογία Amoled, αλλά είναι τόσο «ζωντανά» ώστε να μη χάνουν σε ρεαλισμό – ειδικά αν επιλεγεί η «βασική» ρύθμιση από το κατάλληλο μενού. Παράλληλα, η οθόνη διαπρέπει σε γωνίες θέασης, ενώ έχει αρκετά καλή φωτεινότητα για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Η τεχνολογία Amoled έχει επίσης το πλεονέκτημα πως μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση του Tab S, με συνέπεια η αυτονομία του να είναι από τις μεγαλύτερες για «ταμπλέτα» με Android. Επίσης, έβαλε το «λιθαράκι» της ώστε το προφίλ του Tab S να είναι μόλις 6,6 χιλιοστά. Ενα πάχος που, σε συνδυασμό με το ότι ζυγίζει μόλις 465 γραμμάρια, σημαίνει πως ο χρήστης του σπάνια θα χρειασθεί να το αποχωρισθεί εκτός σπιτιού ή γραφείου.

Κατασκευασμένο από υλικά που δίνουν την αίσθηση μιας στιβαρής συσκευής, το tablet έρχεται με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5 και μνήμη RAM 3 GB. Ετσι, είναι αρκετά γρήγορο σε οποιαδήποτε λειτουργία, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν «τρέχει» δύο application ταυτόχρονα. Κι αυτό γιατί η συσκευή δίνει τη δυνατότητα να «διαιρέσει» κανείς την οθόνη σε δύο τμήματα, χρησιμοποιώντας σε κάθε ένα από αυτά κάποιο από τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στη σχετική συλλογή.

Η παραπάνω λειτουργία είναι μία από τις ιδιαιτερότητες ως προς το software που περιλαμβάνει η «ταμπλέτα», μαζί με το SideSync για την επικοινωνία της με κινητά Samsung Galaxy. Ως προς το hardware, μια ιδιαιτερότητα είναι o αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επίσης, το «παρών» δίνει μια κύρια κάμερα 8 Megapixel, με φλας LED και αρκετά καλές επιδόσεις, μια κάμερα 2,1 Megapixel στην πρόσοψη για βιντεοκλήσεις και στερεοφωνικά ηχεία. Από το Tab S δεν λείπει η υποδοχή για κάρτες microSD, αλλά και ένας δέκτης υπερύθρων.

Το tablet των 10,5’’ κοστίζει 549 και το 8,4’’ 479 ευρώ, για τα μοντέλα με Wi-Fi. Οι αντίστοιχες τιμές για τις εκδόσεις με συνδεσιμότητα 4G είναι 649 και 579 ευρώ αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή