ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Ελληνες δεν ξεχνούν το κινητό ούτε στις διακοπές τους

oi-ellines-den-xechnoyn-to-kinito-oyte-stis-diakopes-toys-2039207

«Κολλημένοι» με το κινητό τους παραμένουν οι Ελληνες στη διάρκεια των διακοπών, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας δεν σταματούν να κάνουν χρήση του κινητού τους είτε για φωνητικές κλήσεις είτε για να συνδεθούν στο Internet.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της Wind, στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας παρατηρείται αύξηση στη χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας που ξεπερνά το 200%. Πρωταθλήτριες του κινητού αναδεικνύονται η Μύκονος και η Σαντορίνη, που παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι αύξηση 230% τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε δεδομένα. Η εντυπωσιακή αύξηση οφείλεται σε κίνηση από περιαγωγή αλλά και στους συνδρομητές της Wind που φαίνεται να προτιμούν κατά κύριο λόγο τις Κυκλάδες για τις διακοπές τους.

Η αμέσως επόμενη περιοχή που διακρίνεται για τις επιδόσεις της στο κινητό τηλέφωνο και στο mobile internet, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι το Ιόνιο. Τα στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης της Wind δείχνουν αύξηση στην περιοχή κατά 115%, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με αύξηση 85% και τα Δωδεκάνησα με 80%.

Οσο για την προέλευση των ξένων επισκεπτών, οι Αγγλοι είναι οι πιο ομιλητικοί στο κινητό τους, αφήνοντας για λίγο δεύτερους τους Ρώσους, με την τριάδα να συμπληρώνουν οι Γερμανοί. Την έκπληξη ωστόσο κάνουν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία και τη Σερβία, που αντίστοιχα είναι τέταρτοι και πέμπτοι στη χρήση του δικτύου της Wind αυτό το καλοκαίρι.