Καθαρός ήχος και ντιζάιν… χωρίς καλώδια

Καθαρός ήχος και ντιζάιν… χωρίς καλώδια

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι κάτοχοι smartphone και tablet έχουν πλέον στην «έξυπνη» συσκευή τους όλη τη μουσική «βιβλιοθήκη» τους ή χρησιμοποιούν κάποια από τις ιντερνετικές μουσικές υπηρεσίες που εδώ και περίπου έναν χρόνο λανσαρίστηκαν και στην Ελλάδα. Ωστόσο, για όσους δεν προτιμούν τα ακουστικά η αλήθεια είναι ότι ο ήχος που αποδίδουν τα περισσότερα μοντέλα από τα ηχεία τους δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Γι’ αυτό και έχουν αρκετά μεγάλη απήχηση και στη χώρα μας τα ασύρματα ηχεία bluetooth, τα οποία αναλαμβάνουν την αναπαραγωγή τραγουδιών, όπως βέβαια και των εφέ των παιχνιδιών ή του ήχου από τις ταινίες, με σαφώς βελτιωμένη ποιότητα.

Μια από τις τελευταίες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία και η οποία κυκλοφορεί εδώ και λίγες εβδομάδες και στην Ελλάδα, είναι το Muvo 10 της Creative. Με ελκυστική τιμή, αφού στοιχίζει 59 ευρώ, το Muvo 10 διαθέτει επιπλέον τσιπ NFC, κάνοντας πιο εύκολη την ασύρματη σύνδεση με συμβατές συσκευές. Παράλληλα, το ντιζάιν του μαρτυρά ότι μεταφέρεται εύκολα, αφού το ένα άκρο του έχει σχήμα χειρολαβής. Ενα πλεονέκτημα στο οποίο έρχεται να προστεθεί και το σχετικό μικρό βάρος του, το οποίο είναι 925 γραμμάρια.

Οσον αφορά τις ηχητικές του επιδόσεις, το Muvo 10 τα καταφέρνει απροσδόκητα καλά για το μέγεθός του, αποδίδοντας καθαρό ήχο σε αρκετά δυνατή ένταση. Η συμπεριφορά του είναι καλύτερη στις χαμηλές και τις μεσαίες συχνότητες, χωρίς ωστόσο η απόδοση των μπάσων να υστερεί αισθητά, χάρις στην τεχνολογία BasXPort που ενσωματώνει. Από την άλλη πλευρά, η μικρή κλίση που σχηματίζει το ηχείο με τη βάση του βοηθά να διαχέεται ο ήχος, ώστε να «γεμίζει» ένα δωμάτιο και να προσφέρει ικανοποιητική ακουστική εμπειρία και σε εξωτερικούς χώρους, σε λογική βέβαια απόσταση από αυτό.

Ακόμη καλύτερα, για να προσφέρει τις… υπηρεσίες του οπουδήποτε, μπορεί να «ζήσει» για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός πρίζας, καθώς η αυτονομία του αγγίζει τις 8 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής. Η επαναφόρτισή του γίνεται μέσω οποιασδήποτε θύρας USB, ενώ η Creative έλαβε υπόψη της ότι συχνά η συνδεδεμένη συσκευή θα είναι κάποιο smartphone που, ανά πάσα στιγμή, ίσως πρέπει να χρησιμοποιηθεί και σαν… τηλέφωνο, πέρα από MP3 player. Ετσι, φρόντισε να συμπεριλάβει ένα μικρόφωνο, ώστε το Muvo 10 να προσφέρει και τη δυνατότητα ανοικτής ακρόασης. Και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικά, όπως φάνηκε από τις δοκιμές μας, με την εναλλαγή ανάμεσα στις δύο λειτουργίες να γίνεται χωρίς προβλήματα.

Εξίσου απροβλημάτιστη είναι η σύνδεσή του μέσω bluetooth με οποιοδήποτε smartphone ή tablet, ενώ και το τσιπ NFC λειτουργεί υποδειγματικά, κάνοντας τη σύζευξη θέμα ελάχιστων δευτερολέπτων. Τέλος, το ηχείο διαθέτει και υποδοχή Aux-in, για τη σύνδεση συσκευών με καλώδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή