Φορητός υπολογιστής και tablet

Φορητός υπολογιστής και tablet

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τιμή 599 ευρώ στην Ελλάδα, ο νέος «υβριδικός» Inspiron 11 3000 της Dell αποτελεί μια οικονομικά προσιτή πρόταση για όσους θέλουν ένα μηχάνημα το οποίο ενσωματώνει έναν φορητό υπολογιστή και ένα tablet στην ίδια συσκευή. Κι αυτό γιατί, εκτός από να το χρησιμοποιήσει κανείς όπως οποιοδήποτε άλλο συμβατικό λάπτοπ, μπορεί να περιστρέψει το μόνιτόρ του κατά 360 μοίρες, καλύπτοντας έτσι το πληκτρολόγιο. Τότε, το νέο Inspiron «μεταμορφώνεται» ουσιαστικά σε μία ταμπλέτα 11,6’’, δίνοντας πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του μέσω της οθόνης αφής.

Εκτός από τη σχεδίασή του, το Inspiron 11 3000 χρωστά τον «υβριδικό» του χαρακτήρα στα Windows 8.1 που έχει προεγκατεστημένα. Παράλληλα, είναι κατασκευασμένος από υλικά που, εκτός από ελκυστική όψη, κάνουν τη συσκευή αρκετά στιβαρή, για χρήση εν κινήσει. Μάλιστα, η Dell έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανθεκτικότητα, καθώς το μηχάνημα μπορεί να τα «βγάλει πέρα» και σε θερμοκρασίες 65 βαθμών Κελσίου ενώ, ακόμη και μετά 20.000 περιστροφές, ο αρθρωτός μηχανισμός του μόνιτορ θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και την πρώτη φορά.

Ανθεκτικό είναι όμως και το πληκτρολόγιο, τόσο στα υγρά όσο και στην παρατεταμένη χρήση, το οποίο στις δοκιμές μας αποδείχθηκε επιπλέον αρκετά εργονομικό και ξεκούραστο, ακόμη και για όσους χρειάζεται να γράφουν μεγάλα κείμενα.

Σημαντικό είναι επίσης πως η αντοχή δεν λειτουργεί εις βάρος της φορητότητας, αφού το «υβριδικό» είναι αρκετά λεπτό και ζυγίζει 1,4 κιλά.

Είτε σαν λάπτοπ είτε ως tablet, πάντως, μεγάλος «σύμμαχος» του χρήστη είναι τα υποσυστήματα που ενσωματώνει ο «υβριδικός» τα οποία, για την τιμή του, εγγυώνται μια πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Με πρώτη και καλύτερη την οθόνη αφής 10 σημείων, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 1.366×768 pixel, προσφέρει ζωντανά χρώματα και ευρείες γωνίες, ενώ είναι αρκετά φωτεινή – με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου «λούζεται» στον ήλιο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο επεξεργαστής του (ένας τετραπύρηνος Intel Celeron 4ης «γενιάς»), η μνήμη RAM 4GB και η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, που εξασφαλίζουν ικανοποιητική ταχύτητα, εκτός από τα απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια.

Το νέο μοντέλο της έρχεται με βιντεοκάμερα HD, θύρες Ethernet, HDMI, USB 2.0 & 3.0, όπως και ενσωματωμένους δέκτες Wi-Fi και Bluetooth. Από τα ατού του δεν θα έπρεπε να παραλειφθεί ο σκληρός δίσκος 500 GB, ο οποίος προσφέρει άφθονο αποθηκευτικό χώρο, χωρίς να αυξάνει αισθητά τον χρόνο εκκίνησης του μηχανήματος. Οπως επίσης και η αυτονομία του, που ξεπερνά τις 8 ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή