Στις 9 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του iPhone 6 από την Apple

Στις 9 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του iPhone 6 από την Apple

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και εβδομάδες, η Apple ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου στις 9 Σεπτεμβρίου. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως σε αυτή την εκδήλωση η εταιρεία θα παρουσιάσει το iPhone 6 που, με μήκος διαγωνίου 4,7 ίντσες, θα είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα smartphone της.

Σε μια τέτοια περίπτωση,  το νέο iPhone θα συνιστά μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στο ντιζάιν των «έξυπνων» κινητών της Apple από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο της, καθώς μέχρι τώρα η εταιρεία δήλωνε κατηγορηματικά πως ένα τηλέφωνο θα πρέπει να έχει τέτοιες διαστάσεις ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η Apple αναγκάστηκε να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι υπόλοιποι κατασκευαστές, κυκλοφορώντας εδώ και καιρό μοντέλα με λειτουργικό Android ή Windows Phone και μέγεθος μεγαλύτερο ακόμη και από 5 ίντσες. Μοντέλα τα οποία έχουν αποκτήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο αγοραστικό κοινό παγκοσμίως, το οποίο ο αμερικανικός κολοσσός θέλει να δελεάσει με το iPhone 6.

Μάλιστα, άλλες φήμες αναφέρουν πως η εταιρεία έχει στα σκαριά μια δεύτερη εκδοχή του iPhone 6, με μέγεθος αυτή τη φορά 5,5’’. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις διχάζονται στο κατά πόσο αυτό θα αναγγελθεί στις 9 Σεπτεμβρίου ή θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Περισσότερος «θόρυβος», αντίθετα, γίνεται για την παρουσίαση στην εκδήλωση του πρώτου «έξυπνου» ρολογιού της αμερικανικής εταιρείας. Το smartwatch αναμένεται να καταγράφει διάφορα βιομετρικά δεδομένα, όπως τις θερμίδες που καταναλώνει ο χρήστης ή την απόσταση που έτρεξε.

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου η Apple θα αποκαλύψει πότε θα διατεθεί το iOS 8, η νέα έκδοση του λειτουργικού της για «έξυπνες» συσκευές. Βασικά χαρακτηριστικά του iOS 8 είναι το Healthkit, μια πλατφόρμα συλλογής των δεδομένων που μετρούν fitness trackers, όπως και το Homekit, ένα σύνολο εργαλείων για το «έξυπνο» σπίτι και τον τηλεχειρισμό των συμβατών οικιακών συσκευών από τα iPhone και iPad.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή