IFA 2014: «Σκάφανδρο» εικονικής πραγματικότητας και τηλέφωνο με οθόνη με κυρτή άκρη από τη Samsung

IFA 2014: «Σκάφανδρο» εικονικής πραγματικότητας και τηλέφωνο με οθόνη με κυρτή άκρη από τη Samsung

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Το Galaxy Note Edge έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην εκδήλωση Unpacked Event  που πραγματοποίησε πριν από μερικές ώρες η Samsung στο συναυλιακό κέντρο Tempodrom, εδώ στο Βερολίνο. Ο λόγος είναι πως το συγκεκριμένο smartphone, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά παραλλαγή του Galaxy Note 4 που επίσης αποκάλυψε στη γερμανική πρωτεύουσα η εταιρεία, διαθέτει οθόνη με κυρτή άκρη, η οποία «αγκαλιάζει» τη δεξιά πλευρά της συσκευής.

Σε αυτό το επιπλέον τμήμα, μπορούν να προβάλλονται ειδοποιήσεις, η ώρα, μηνύματα από τα κοινωνικά δίκτυα ή τα πλήκτρα ελέγχου για την κάμερα και την αναπαραγωγή βίντεο. Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε πως θα διαθέσει στους προγραμματιστές τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μπορούν να το αξιοποιήσουν σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy Note Edge είναι πανομοιότυπα με αυτά του Galaxy Note 4, της νέας πρότασης της Samsung στην κατηγορία των phablet. Έτσι, και τα δύο τηλέφωνα ενσωματώνουν τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 805 και μνήμη RAM 3GB, κάτι που σημαίνει πως έχουν «θηριώδεις» επιδόσεις. Ανήκοντας στη σειρά Note, όπως είναι φυσικό συνοδεύονται από ηλεκτρονικό πενάκι,, για το οποίο η Samsung έχει προβλέψει αρκετές βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας του, που το καθιστούν ακόμη πιο εύχρηστο.

Παράλληλα, οι δύο συσκευές διαθέτουν κύρια κάμερα 16 Megapixel, με εξελιγμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, η οποία υπόσχεται ποιοτικές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο. Βελτιωμένη είναι όμως και η κάμερα που έχουν στην πρόσοψη, η οποία έχει ανάλυση 3,7 Megapixel, ενώ τα τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με πληθώρα βιομετρικών αισθητήρων.

Στην ίδια εκδήλωση, η Samsung έδειξε επίσης το Gear VR, ένα «σκάφανδρο» εικονικής πραγματικότητας το οποίο είναι συμβατό αποκλειστικά με το Note 4. Έτσι, φορώντας το Gear VR και συνδέοντας σε αυτό το phablet, ο χρήστης βλέπει σε πανοραμική εικόνα 360 μοιρών περιεχόμενο που αναπαράγεται με τη βοήθεια του κινητού. Το «σκάφανδρο» κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Oculus, κατασκευάστρια του ανάλογου γκάτζετ Oculus Rift, η οποία εξαγοράστηκε από το Facebook.

Από την παρουσίαση δεν έλειψε το νέο «έξυπνο» ρολόι Gear S, το οποίο είχε προαναγγείλει λίγες ημέρες νωρίτερα. Το smartwatch έχει κυρτή οθόνη για να «αγκαλιάζει» τον καρπό, ενώ είναι το πρώτο που συνδέεται σε δίκτυα 3G και Wi-Fi, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει εντελώς αυτόνομα από το «έξυπνο» κινητό.

Επομένως, ο κάτοχος του Gear S μπορεί να ενημερώνει για τις ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, το ημερολόγιο ή τις εφαρμογές του, ακόμη κι αν δεν έχει μαζί του το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να λαμβάνει τα εισερχόμενα μηνύματα ή να απαντά στα SMS χρησιμοποιώντας το εικονικό πληκτρολόγιο του ρολογιού ή τη λειτουργία S Voice, για όσες γλώσσες υποστηρίζει αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή