To όραμα της Samsung για το “σπίτι του μέλλοντος”

To όραμα της Samsung για το “σπίτι του μέλλοντος”

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics Co., Ltd., Boo-Keun Yoon, στο πλαίσιο της IFA 2014, κάλεσε τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών να συμφωνήσει σε συγκεκριμένα πρότυπα, ώστε το «Σπίτι του Μέλλοντος» να είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις των ανθρώπων και να προσαρμόζεται στις μοναδικές τους ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους.

«Το σπίτι του μέλλοντος δεν είναι μόνο τεχνολογία, ούτε είναι αυτοσκοπός να είναι έξυπνο και συνδεδεμένο», δήλωσε ο κύριος Yoon. «Αφορά στην καινοτομία που είναι σχεδιασμένη με άξονα τον άνθρωπο. Αφορά στην τεχνολογία που βοηθά αθόρυβα ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών την εκάστοτε στιγμή».

Ως μέρος του οράματος της Samsung για να γίνει το σπίτι του μέλλοντος πραγματικότητα, ο κύριος Yoon δήλωσε ότι το ‘Σπίτι του Μέλλοντος’ θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων μέσα από τρία βασικά χαρακτηριστικά, με στόχο να είναι το σπίτι που νοιάζεται για τους ανθρώπους:

• “Show me”: Θα μετατρέπει πολύπλοκα δεδομένα σε ξεκάθαρα και χρήσιμα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν καλύτερες επιλογές

• “Know me”: Θα μάθει τις ανάγκες των ανθρώπων και θα αναγνωρίσει τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους

• “Tell me”: Θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των ανθρώπων και θα παρέχει συμβουλές χωρίς ακόμα να έχουν ζητηθεί

Ένα Δισεκατομμύριο Σπίτια του Μέλλοντος

Ο κύριος Yoon ανέφερε ότι το κάθε σπίτι του μέλλοντος θα είναι σχεδιασμένο με βάσει τις διαφορετικές ανάγκες των ανθρώπων. Με αυτή τη λογική, το Σπίτι του Μέλλοντος δεν θα είναι μόνο ένα, αλλά δισεκατομμύρια, που είναι ειδικά σχεδιασμένα με βάση τις μοναδικές επιθυμίες και ανάγκες των εκάστοτε ανθρώπων.

Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Η Samsung ως ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρονικών ειδών – από φορητές συσκευές και τηλεοράσεις μέχρι οικιακές συσκευές – η Samsung θα αξιοποιήσει την έρευνα και τη δημιουργικότητα των έξι Εργαστηρίων Μελέτης του τρόπου ζωής, των έξι Ομάδων Προϊόντικής Καινοτομίας και των έξι Κέντρων Σχεδιασμού που διαθέτει σε όλο τον κόσμο, καθώς και τις στρατηγικές συμφωνίες με συνεργάτες της, για να κάνει το Σπίτι του Μέλλοντος πραγματικότητα.

Ανοιχτή Συνεργασία

Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της SmartThings, μίας καινοτόμας ανοιχτής πλατφόρμας για την επόμενη γενιά έξυπνου σπιτιού. Μέσα σε περίπου δύο χρόνια, η SmartThings έχει ήδη δημιουργήσει ένα ενεργό οικοσύστημα που υποστηρίζει περισσότερες από 1.000 συσκευές και 8.000 εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει οι κατασκευαστές συσκευών, οι εφευρέτες και οι προγραμματιστές.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Samsung,» δήλωσε ο κύριος Alex Hawkinson, Διευθύνων Σύμβουλος της SmartThings. «Με τους διαθέσιμους πόρους και την υποστήριξη της Samsung, θα είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε την πλατφόρμα μας σε ακόμα περισσότερους συνεργάτες και συσκευές. Έχουμε καταφέρει τόσα πολλά, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτά που έπονται». 

Το Μέλλον δεν είναι πολύ Μακριά

Ο κύριος Yoon πρόσθεσε ότι το σπίτι του μέλλοντος δεν είναι πολύ μακριά και ότι οι αλλαγές που έρχονται θα είναι σημαντικές σε πολλούς τομείς.

«Το ‘Σπίτι του Μέλλοντος’ δεν θα τονώσει μόνο τη βιομηχανία τεχνολογίας, αλλά θα δημιουργήσει επιπλέον θέσεις εργασίας και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία – από ενεργειακή αποδοτικότητα μέχρι ασφάλεια και αυτονομία για έναν πληθυσμό στον οποίο ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται. Μέσω της συνεργασίας της με εταιρείες της βιομηχανίας, η Samsung είναι σε θέση να ηγηθεί και να οδηγήσει αυτή τη μεταμόρφωση», δήλωσε ο κύριος Yoon.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή