Υψηλές ταχύτητες και πολύ ελκυστική τιμή

Υψηλές ταχύτητες και πολύ ελκυστική τιμή

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, υψηλές ταχύτητες και πολύ ελκυστική τιμή, είναι η «συνταγή» που ακολούθησε η Asus στο MeMO Pad 7 ME176CX, την καινούργια πρότασή της στα tablet 7 ιντσών με Android. To ME176CX βρίσκεται από τα τέλη Ιουλίου στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων από τη Westnet, αποκλειστικό διανομέα των προϊόντων της ταϊβανέζικης εταιρείας στη χώρα μας. Και διατίθεται στα 159 ευρώ, έχοντας τεχνικές προδιαγραφές που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα που μπορεί να βρει κανείς με αυτά τα χρήματα στην αγορά.

Το ME176CX αφήνει θετικές εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας «επαφή» μαζί του, αφού πρόκειται για μια «στιβαρή» και ανθεκτική συσκευή, η οποία παράλληλα έχει πάχος 9,6 χιλιοστά και βάρος 295 γραμμάρια, με αποτέλεσμα να είναι από τα λεπτότερα και ελαφρύτερα μοντέλα 7’’. Την ίδια «γεύση» δίνουν όμως και οι επιδόσεις του, τις οποίες χρωστά στον τελευταίας γενιάς τετραπύρηνο επεξεργαστή Bay Trail-T Z3745 της Intel που ενσωματώνει. Συνεπώς, παρόλο που η μνήμη RAM είναι 1 GB, η «ταμπλέτα» λειτουργεί απροβλημάτιστα και χωρίς καθυστερήσεις όταν «τρέχει» οποιαδήποτε application –ακόμη και παιχνίδια που είναι συνήθως το «αδύναμο σημείο» των οικονομικών μοντέλων– υστερώντας σε επιδόσεις μόνο απέναντι σε μεγαλύτερα και ακριβότερα tablet.

Ολες αυτές οι εφαρμογές εμφανίζονται στην οθόνη με ζωντανά χρώματα και αρκετά μεγάλη φωτεινότητα, κάτι που σημαίνει πως το ME176CX μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή, η οθόνη παίρνει «άριστα» στις γωνίες θέασης που εξασφαλίζει και έχει ανάλυση 1.280 x 800 pixel, η οποία είναι επαρκής για τις διαστάσεις του tablet. Ετσι, κάθε είδους κείμενο είναι απολύτως ευανάγνωστο, με τα επιμέρους pixel να διακρίνονται μόνον από πολύ μικρή απόσταση ή σε υπερβολική μεγέθυνση. Η «ταμπλέτα» πωλείται με προεγκατεστημένη την έκδοση Android 4.4 του λειτουργικού της Google, στο οποίο η Asus έχει προσθέσει το Zen, ένα γραφικό περιβάλλον που έχει αναπτύξει η ίδια, με εικονίδια, συντομεύσεις και εργαλεία που κατά τη γνώμη μας κάνουν τη συσκευή ακόμη πιο εύχρηστη – όπως για παράδειγμα την εφαρμογή «What’s Next», που αντλεί δεδομένα από τις επαφές και το ημερολόγιο, για να εμφανίζει σχετικές ειδοποιήσεις. Για τις αποθηκευτικές του ανάγκες, ο ελεύθερος χώρος στην ενσωματωμένη μνήμη του ME176CX είναι περίπου 10 GB, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί.

Εξοπλισμένο με GPS, Bluetooth και Miracast, για τη λήψη εικόνων και βίντεο (ανάλυσης 720p), το tablet διαθέτει μια κύρια κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel, που έχει σχετικά καλή απόδοση σε επαρκή φωτισμό, ενώ η αυτονομία της «ταμπλέτας» αγγίζει έως και τις 9 ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή