Βελτιωμένη προστασία και ευελιξία από το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015

Βελτιωμένη προστασία και ευελιξία από το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσαρμοσμένη στις καινούριες τεχνολογικές τάσεις είναι η τελευταία σουίτα ασφαλείας Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 της ρωσικής Kaspersky Lab. Η σουίτα διατίθεται ήδη online και  παρουσιάσθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα σε εκδήλωση για τους δημοσιογράφους από εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι τόνισαν πως αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη το «τοπίο» που διαμορφώνει η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του «τοπίου» είναι η πρόσβαση στο ίντερνετ μέσα από πολλαπλά μηχανήματα, τα οποία συχνά έχουν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο Dragan Martinovic managing director για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης της Kaspersky Lab, έρευνα της εταιρείας σε συνεργασία με την B2B International έδειξε πως το 79% των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα λειτουργικά.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, οι χρήστες δεν θεωρούν ότι τα «οικοσυστήματα» των smartphone και των tablet προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από το λειτουργικό των υπολογιστών. Γεγονός που απέδειξε η ίδια έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 68% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θεωρούν τις φορητές συσκευές εξίσου ευάλωτες με τα PC.

Όσον αφορά τον τρόπο που οι χρήστες ιεραρχούν τις ιντερνετικές απειλές, το 45% των Ευρωπαίων χρηστών φοβάται μήπως χάσει χρήματα από online απάτες, το 61% ανησυχεί για την ασφάλεια των προσωπικών του δεδομένων και το 64% προβληματίζεται με τη σκέψη ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να τους παρακολουθήσουν κρυφά, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν ή να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους. Σε ποσοστό 57%, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ανήσυχοι για το τι μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο.

Για να απαντήσει στις παραπάνω ανάγκες, κατ’ αρχάς το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει προστασία σε οποιοδήποτε μηχάνημα βασίζεται στις βασικότερες πλατφόρμες που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή τα Microsoft Windows, Apple OS X, Google Android, Windows Phone και iOS. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν παρόμοιο σχεδιασμό και κοινή λογική σε ό,τι αφορά το interface και, όπως είναι φυσικό, κάθε μία μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές που αναπτύχθηκαν με στόχο τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αποκτώντας μία άδεια, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη σουίτα σε έως και 5 υπολογιστές, tablet ή smartphone.

Παράλληλα, η σουίτα περιλαμβάνει καινούρια χαρακτηριστικά που «θωρακίζουν» από νεοεμφανιζόμενες απειλές όπως το ransomware, το κακόβουλο λογισμικό για Windows που «κλειδώνει» το μηχάνημα, ζητώντας χρήματα από τον χρήση για να το ξεμπλοκάρει. Έτσι, το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 διαθέτει λειτουργία backup για την προστασία των πληροφοριών, οι οποίες επομένως μπορούν να ανακτηθούν χωρίς να καταβληθούν «λύτρα».

Επιπλέον, περιλαμβάνει τη λειτουργία Webcam Protection, η οποία εμποδίζει την παρακολούθηση εικόνων από την κάμερα του υπολογιστή, ενώ εισάγει τη λειτουργία Wi-Fi Security Notification, η οποία προειδοποιεί το χρήστη σχετικά με πιθανούς κινδύνους κατά τη σύνδεση του σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Επιπλέον, προσφέρει αυτόματη αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση, ενώ εισάγει βελτιώσεις στη λειτουργία Safe Money, ώστε να προστατεύονται οι διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή