Ένας χρόνος παρουσίας του Spotify στην Ελλάδα

Ένας χρόνος παρουσίας του Spotify στην Ελλάδα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα συμπλήρωσε χθες το Spotify, η δημοφιλής υπηρεσία απευθείας αναπαραγωγής (streaming) μουσικής μέσω web.  Η ομάδα του, ένα χρόνο μετά, μοιράζεται πληροφορίες για τα τραγούδια, τους καλλιτέχνες και τις πιο δημοφιλείς playlists των Ελλήνων χρηστών της υπηρεσίας.

Μέσα σε αυτό το έτος, πάνω από 4,3 εκ. τραγούδια έχουν αναπαραχθεί στην υπηρεσία, το οποίο ισοδυναμεί με 11 εκ. ώρες συνεχούς μουσικής ή 1.200 χρόνια! Παράλληλα, οι Έλληνες χρήστες έχουν δημιουργήσει πάνω από 84.000 playlists με τραγούδια της αρεσκείας τους, αποδεικνύοντας την αγάπη τους προς τη μουσική.

O Yann Thebault , Διευθύνων Σύμβουλος στο Spotify για τη Νότια Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί οι Έλληνες χρήστες αγκάλιασαν το Spotify από την πρώτη ημέρα της λειτουργιάς του. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ελεύθερη και άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή μουσική εμπειρία στους χρήστες μας»

Δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες:  Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών της υπηρεσίας, οι Freaky Fortune, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών.  Ακολουθεί το συγκρότημα Dead Congregation, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Playmen.

Δημοφιλείς Ξένοι καλλιτέχνες: Στην κορυφή της λίστας των ξένων καλλιτεχνών βρίσκονται οι Arctic Monkeys ενώ ακολουθούν ο Eminem, ο Avicii και οι Coldplay. Η πεντάδα ολοκληρώνεται με την Katy Perry, τη μοναδική γυναίκα καλλιτέχνη στην πεντάδα.

Δημοφιλές άλμπουμ: Την πρώτη θέση στα πιο δημοφιλή άλμπουμ, καταλαμβάνει το  AM των Arctic Monkeys και ακολουθεί το Night Visions από τους Imagine Dragons ενώ το TRUE από τον Avicii έρχεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων.

Δημοφιλή τραγούδια: Το «Counting Stars» από τους One Republic, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων, ενώ ακολουθούν το «Do I wanna know?» από τους Arctic Monkeys και το «Wake me up» από τον Avicii.

Δημοφιλέστερο είδος μουσικής: Το δημοφιλέστερο είδος μουσικής ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες της υπηρεσίας είναι η pop, ακολουθεί η Indie Rock και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Rock.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή