Dogfies, όπως λέμε Selfies

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν τόσο φανερά το επόμενο βήμα, που απορεί κανείς γιατί άργησε… Αφού πρώτα μάκρυναν τα χέρια μας με τις αμέτρητες selfies στις παραλίες, μπροστά από τα μνημεία ή στα μπαράκια τσικ-του-τσικ με τους φίλους, κάποιος πόσταρε στο Τwitter μία φωτογραφία με την ακόλουθη λεζάντα: Don’t be selfish with your selfies (μην είσαι εγωιστής με τις αυτοφωτογραφίσεις σου). Στη φωτογραφία κολλημένος στο μάγουλό του ήταν ο καλύτερος φίλος του. Ο καλύτερος, τετράποδος φίλος.

Και μετά επικράτησε πανδαιμόνιο! Ξαφνικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με «dogfies», καθώς τα αφεντικά του ιντερνετικού σύμπαντος αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αποκαλύψουν στην ανθρωπότητα το έτερόν τους ήμισυ (πάντα για τετράποδο μιλάμε…). Και επειδή ένα trend στο Διαδίκτυο κλωνοποιείται γρήγορα και βελτιώνεται ακόμη γρηγορότερα, σιγά-σιγά από τις dogfies άρχισαν να αφαιρούνται τα ανθρώπινα πρόσωπα. Στις βόλτες τους στα σκυλοπάρκα οι συνοδοί σκύλων άρχισαν να φωτογραφίζουν δυο-δυο τα σκυλιά τους, σε σκαμπρόζικες πόζες με σκανδαλιστικούς υπότιτλους. Η μόδα των dogfies -ενός όρου που μάλλον θα παραμείνει αμετάφραστος στα Ελληνικά, όπως και το selfie- έχει πλημμυρίσει τα social media και δεν μας χαλάει καθόλου. Ακόμη και μέσα σε δύσκολες εποχές, μόνο μια καρβουνιάρικη ψυχή θα αρνηθεί μια στιγμή χαλαρωτικής ευτυχίας μοιρασμένη με όποιον έχει τη διάθεση να εναρμονιστεί μαζί της.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ελάτε να κάνουμε το ίδιο. Στείλτε μας την dogfie σας σε υψηλή ανάλυση με μία έξυπνη λεζάντα 30 λέξεων και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα επιλέξουμε την καλύτερη, θα τη δημοσιεύσουμε στο Κ9 και θα παραχωρήσουμε τη στήλη εκείνης της Κυριακής στις σκέψεις και στους προβληματισμούς του νικητή.

Από την επόμενη φορά μπορούμε να επιστρέψουμε στην πεζή καθημερινότητα. Για την ώρα, όμως, αρπάξτε τις φωτογραφικές μηχανές, κολλήστε το σκύλο ή τη γάτα σας στο μάγουλο και κλικ!

Τεχνική συμβουλή: Το φυσικό φως της μέρας, χωρίς τεχνητό φωτισμό ή φλας, δίνει τις καλύτερες dogfies.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή