Sony Xperia M2 Aqua: Αδιάβροχο και προσιτό 4G smartphone

Sony Xperia M2 Aqua: Αδιάβροχο και προσιτό 4G smartphone

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Xperia M2 Aqua, η Sony «φέρνει» την προστασία από το (γλυκό) νερό στη μεσαία οικονομική κατηγορία των smartphone, αφού η νέα προσιτή συσκευή της ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει πιστοποίηση IP65 και IP68. Κάτι που σημαίνει πως όχι μόνο αντέχει στη βροχή ή στα μικροατυχήματα, αλλά και ότι μπορεί επίσης να παραμείνει βυθισμένη σε βάθος 1,5 μέτρο έως και για 30 λεπτά, χωρίς να πάθει τίποτα.

Την ίδια στιγμή, το M2 Aqua πωλείται στα 249€ από τη Vodafone, η οποία το διαθέτει αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ μπορεί αποκτηθεί πολύ φθηνότερα αν η αγορά του συνδυασθεί με ένα πρόγραμμα συμβολαίου.

Εκτός από τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά που έχουν επιλεγεί, το smartphone είναι ανθεκτικό στο νερό (όπως και στη σκόνη), χάρις στα ειδικά ελαστικά καλύμματα που υπάρχουν σε όλες τις θύρες του, όπως για παράδειγμα στην υποδοχή για τα ακουστικά. Αυτό σημαίνει πως, αν βραχεί, θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα μόνο στην περίπτωση που κάθε θύρα είναι εκείνη τη στιγμή καλά κλεισμένη.

Με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G, η συσκευή θυμίζει σχεδιαστικά τα smartphone της σειράς Ζ2 και Ζ3, που έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα η Sony. Κατά τη γνώμη μας, το συγκεκριμένο ντιζάιν «προσθέτει» στην εργονομία του τηλεφώνου, ώστε να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει και με το ένα χέρι. Σε αυτό συνηγορεί, βέβαια, και το σχετικά μικρό μέγεθός του, συγκριτικά τουλάχιστον με τις τελευταίες «ναυαρχίδες» της ιαπωνικής εταιρείας, αφού το M2 Aqua έρχεται με οθόνη 4,8 ιντσών.

Η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή και αφήνει θετικές εντυπώσεις τόσο με την απόκρισή της όσο και με την απόδοση των χρωμάτων. Για τις διαστάσεις της, η ανάλυση 540×960 pixel που προσφέρει καλύπτει τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη, χωρίς ωστόσο να αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του τηλεφώνου. Από την άλλη πλευρά, χάρις στο πάνελ IPS προσφέρει σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές γωνίες θέασης, ειδικά στην περίπτωση που δεν βρίσκεται κάτω από τον ήλιο.

Από την άποψη των επιδόσεων, το smartphone προσφέρει εμπειρία χρήσης χωρίς ουσιαστικούς συμβιβασμούς, χάρις στον τετραπύρηνο επεξεργαστή του Snapdragon 400 1,2 GHz και τη μνήμη RAM 1 GB. Έτσι, αν και δεν έχει την «τερατώδη» ταχύτητα των πιο ακριβών μοντέλων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, στην πράξη εξασφαλίζει πως οποιαδήποτε εφαρμογή θα «τρέξει» απροβλημάτιστα.

Από τον υπόλοιπο εξοπλισμό του ξεχωρίζει το τσιπ NFC, με το M2 Aqua να διαθέτει επίσης υποδοχή για κάρτες microSD, χάρις στις οποίες επεκτείνεται ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός του χώρος των 8 GB. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2330 mAh, με σημαντικό «ατού» τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας που έχει προσθέσει η Sony, οι οποίες αυξάνουν ακόμη περισσότερο την αυτονομία της.

Για τις βιντεοκλήσεις και τις… selfie, το τηλέφωνο διαθέτει μπροστινή κάμερα με μικρή όμως ανάλυση, μόλις 1.1 MP. Η κύρια κάμερα στην «πλάτη» της συσκευής έχει ανάλυση 8 ΜΡ και φλας LED, με αισθητήρα Sony Exmor RS, HDR, λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας και δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD. Έτσι, εξασφαλίζει αρκετά ικανοποιητικά στιγμιότυπα, κυρίως σε περιβάλλοντα με καλό φωτισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή