Ανανεωμένα και ελκυστικά τα νέα Xperia Ζ3

Ανανεωμένα και ελκυστικά τα νέα Xperia Ζ3

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο smartphone στη νέα σειρά  Xperia Ζ3 ανανέωσε η Sony τις «ναυαρχίδες» της στην κατηγορία των smartphone, με την ιαπωνική εταιρεία να έχει «προικίσει» τα καινούργια κορυφαία μοντέλα της με ποιοτικότερη οθόνη, μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο σε απαιτητικές συνθήκες λήψης. Η σειρά αποτελείται από το 5,2 ιντσών Xperia Z3 και το 4,6 ιντσών Xperia Z3 Compact, τα οποία κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα με τιμή 699 και 599 ευρώ αντίστοιχα. 

Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές, οι οποίοι συνήθως επιφυλάσσουν πιο περιορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για τη μικρότερη παραλλαγή του καλύτερου μοντέλου τους, η ιαπωνική εταιρεία ενσωμάτωσε στο Z3 Compact όλα τα πλεονεκτήματα του Xperia Z3, της καινούργιας «ναυαρχίδας» της. Ο λόγος;  «Πιστεύουμε πως όσοι θέλουν μια μικρότερη συσκευή θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν εμπειρία χρήσης χωρίς εκπτώσεις», όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Jun Makino, Senior Product Manager της Sony Mobile. 

Ετσι, και τα δύο τηλέφωνα είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκόνη, ενώ διαθέτουν τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 ο οποίος, δοκιμάζοντάς τον στο Z3, αποδείχθηκε πανίσχυρος σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Επίσης, αν και η κύρια κάμερά τους έχει την ίδια μέγιστη ανάλυση με τα μοντέλα της σειράς Ζ2 (20,7 Megapixel), τα εξαρτήματά της είναι εντελώς καινούργια.

Η συνέπεια είναι πως η κάμερα πλέον υποστηρίζει ευαισθησία ISO έως 12.800 για πρώτη φορά σε smartphone, αποτυπώνοντας επομένως φωτογραφίες με σημαντικά λιγότερο «θόρυβο» σε χαμηλό φωτισμό.

Παράλληλα, διαθέτει πιο εξελιγμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, ώστε να αντισταθμίζει πολύ αποτελεσματικότερα οποιοδήποτε τρεμόπαιγμα του χεριού, κατά τη λήψη βίντεο.

Αναβαθμισμένη είναι επίσης η οθόνη των δύο συσκευών στην απόδοση του λευκού χρώματος, έχοντας Full HD ανάλυση στην περίπτωση του Ζ3, και 1280 x 720 pixel στην περίπτωση του Z3 Compact. «Πιστεύουμε πως η μεγαλύτερη ευκρίνεια δεν γίνεται αντιληπτή στο ανθρώπινο μάτι, έτσι επικεντρωθήκαμε στο πώς η οθόνη θα γίνει πιο ευδιάκριτη κάτω από το φως του ήλιου, με μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση»,  συμπληρώνει ο κ. Makino.  

Γι’ αυτό τον σκοπό, τα smartphone προσαρμόζουν την προβαλλόμενη εικόνα στο εξωτερικό φως, ρυθμίζοντας το κοντράστ κάθε pixel ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι η οθόνη τους να είναι όντως ευανάγνωστη σε εξωτερικούς χώρους, με τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας να έχει θετική επίπτωση στη αυτονομία των συσκευών, η οποία αγγίζει έως και τα δύο 24ωρα με τυπική χρήση.

Τα Xperia Z3 και Ζ3 Compact ξεχωρίζουν επίσης για το γεγονός ότι αναπαράγουν μουσικά αρχεία υψηλής ανάλυσης, αλλά και αναβαθμίζουν μουσικά αρχεία χαμηλότερης ποιότητας. Επίσης, είναι τα δύο πρώτα smartphone που «συνεργάζονται» με το PlayStation, ώστε μέσω Wi-Fi να μπορεί να παίξει κανείς στην οθόνη τους οποιοδήποτε βιντεογκέιμ «τρέχει» εκείνη τη στιγμή στην παιχνιδοκονσόλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή