Σύντομα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Νέα αγορά 6 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ερευνών IDTechEx, μέσα στην επόμενη δεκαετία οι περισσότερες εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα προέλθουν από την ιατρική, δημιουργώντας έτσι μια νέα αγορά που το 2025 θα έχει τζίρο 6 δισ. δολάρια. Η IDTechEx προβλέπει πως σε 10 χρόνια θα έχουν τελειοποιηθεί οι 3D εκτυπωτές που βρίσκονται ήδη στα σκαριά, με σκοπό να δημιουργούν οδοντιατρικά και ορθοπεδικά εμφυτεύματα «κατά παραγγελία», όπως τεχνητά δόντια ή αρθρώσεις. Οπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αντικείμενα που κατασκευάζονται ήδη από 3D εκτυπωτές, το εμφύτευμα θα σχεδιάζεται πρώτα στον υπολογιστή και θα παράγεται από το μηχάνημα, προσθέτοντας διαδοχικές στρώσεις από βιοσυμβατά υλικά. Ακόμη νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα σε πέντε χρόνια από σήμερα, η IDTechEx υποστηρίζει πως η τρισδιάστατη εκτύπωση θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στα εργαστήρια για την παραγωγή ιστών.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Μόνο 229 εκατομμύρια tablet το 2014

Οι παγκόσμιες πωλήσεις tablet δεν θα σημειώσουν φέτος την αλματώδη άνοδο που γνώρισαν τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζει η εταιρεία αναλύσεων Gartner, προβλέποντας πως το 2014 θα πουληθούν 229 εκατομμύρια συσκευές. Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε αύξηση μόλις κατά 11% συγκριτικά με το 2013, τη στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 55%. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αιτία είναι η σταδιακή στροφή των χρηστών στα smartphone με μεγάλη οθόνη, τα οποία μπορούν να υποκαταστήσουν μια «ταμπλέτα». Επίσης, ολοένα περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν κάποιο «υβριδικό» PC.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Πιστωτική με αισθητήρα αποτυπωμάτων

Από τη Βρετανία και σε έναν περίπου χρόνο θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της πρώτης πιστωτικής κάρτας στον κόσμο με αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η κάρτα προέρχεται από τη MasterCard και την εταιρεία Zwipe, ενώ διαθέτει επίσης τσιπ NFC για να υποστηρίζει «ανέπαφες πληρωμές». Ετσι, σε οποιοδήποτε κατάστημα διαθέτει συμβατό τερματικό, για να πραγματοποιήσει κανείς μια συναλλαγή απλώς θα πλησιάζει τη Zwipe MasterCard σε απόσταση λίγων εκατοστών στο μηχάνημα. Σε αντίθεση όμως με τις υπάρχουσες κάρτες «ανέπαφων πληρωμών», για να εγκρίνει τη μεταφορά του χρηματικού ποσού δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογήσει κάποιο PIN, αλλά απλώς να αγγίξει με τον αντίχειρά του τον αισθητήρα, ο οποίος θα πιστοποιεί πως είναι όντως ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή