ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Gadgets

gadgets-2060268

LG
Κυρτή τηλεόραση με 77 ίντσες

Μια τηλεόραση διαγωνίου 77 ιντσών, τη 77EC980V, πρόσθεσε πρόσφατα η LG στις TV της που υποστηρίζουν υπερυψηλή ανάλυση και έχουν κυρτό σχήμα. Τεχνολογίας OLED, η 77EC980V προσφέρει εξαιρετικά ζωντανά χρώματα, με πολύ έντονο κοντράστ και «βαθύ» μαύρο, τη στιγμή που είναι εντυπωσιακά λεπτή και ελαφριά για το μέγεθός της. Το κυρτό προφίλ της «αγκαλιάζει» το βλέμμα του τηλεθεατή, δίνοντάς του την αίσθηση πως «βυθίζεται» στην πλοκή που παρακολουθεί.

ΤΟSHIBA
Φορητοί για απαιτητικά παιχνίδια

Εμφαση στις δυνατότητες ψυχαγωγίας έδωσε η Toshiba στους Qosmio X70 και Satellite P70, τους δύο καινούργιους φορητούς υπολογιστές της με μέγεθος 17,3 ίντσες. Γι’ αυτό τον σκοπό, η ιαπωνική εταιρεία «προίκισε» τα δύο λάπτοπ με φωτεινές οθόνες, ηχεία Harman Kardon και ισχυρές κάρτες γραφικών που, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή Intel Quad Core i7 4ης «γενιάς», μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμη και στο πιο απαιτητικό παιχνίδι ή στην ταυτόχρονη αναπαραγωγή πολλαπλών αρχείων πολυμέσων. Οσον αφορά τη συνδεσιμότητά τους, ξεχωρίζει η υποστήριξη βίντεο Ultra HD ανάλυσης μέσω HDMI.

SONY
Μοναδική ακουστική εμπειρία

Κορυφαία ακουστική εμπειρία προσφέρει το νέο Walkman A15 της Sony, που είναι συμβατό με αρχεία ήχου υψηλής ποιότητας (hi-res audio) τα οποία, έχοντας πολλαπλάσιο ρυθμό δειγματοληψίας απ’ ό,τι τα CD ή τα αρχεία MP3, πλησιάζουν πολύ περισσότερο την αυθεντική (αναλογική) απόδοση της μουσικής από τον δημιουργό της. Ελαφριά και με μικρό μέγεθος, η συσκευή μπορεί επίσης να αναβαθμίσει αρχεία με μικρότερο ρυθμό δειγματοληψίας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον θόρυβο και τις αλλοιώσεις.

SCHNEIDER
Ζωή εκτός πρίζας για κινητά-tablet

Η εξωτερική μπαταρία APC Mobile Power Pack της Schneider Electric αναλαμβάνει να επεκτείνει τον χρόνο λειτουργίας εκτός πρίζας οποιουδήποτε smartphone, tablet ή φορητού γκάτζετ με φορτιστή USB, αναπληρώνοντας την ενέργεια που έχει απολέσει η συσκευή κατά τη χρήση της. Το APC Mobile Power Pack διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τη μικρότερη (Μ5) να έχει χωρητικότητα 5000 mAh για την πλήρη φόρτιση έως και δύο smartphone, και το μεγαλύτερο (M10) να μπορεί να επαναφορτίσει έως και τέσσερα smartphone ή ένα tablet.