«Εξυπνη» συσκευή χωρίς συμβιβασμούς

«Εξυπνη» συσκευή χωρίς συμβιβασμούς

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάμισι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Samsung παρουσίασε το πρώτο Galaxy Note, μια «έξυπνη» συσκευή με τόσο μεγάλες διαστάσεις, που ουσιαστικά εγκαινίασε την κατηγορία των phablet, δηλαδή των μοντέλων που ουσιαστικά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα smartphone και τα tablet. Εως σήμερα, η «συνταγή» του Note έχει υιοθετηθεί από αρκετούς ακόμη κατασκευαστές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Apple και το iPhone 6 Plus. Ωστόσο, η κορεατική εταιρεία συνεχίζει να κρατά τα πρωτεία στην κατηγορία, αφού το νέο μοντέλο της, το Galaxy Note 4 που βρίσκεται ήδη και στη χώρα μας, παίρνει επάξια τον τίτλο του καλύτερου phablet που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το καινούργιο Note κοστίζει 849 ευρώ, ενώ προσφέρεται με επιδότηση και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του το κατατάσσει στην ανώτερη οικονομική κατηγορία, είναι βέβαιο πως δεν θα απογοητεύσει όσους θέλουν μια «έξυπνη» συσκευή χωρίς συμβιβασμούς σε δυνατότητες και λειτουργίες. Οπως επίσης και μια «στιβαρή» συσκευή που, χάρις στο ντιζάιν και την ποιότητα κατασκευής της, θα δίνει αμέσως την αίσθηση πως πρόκειται για κορυφαίο μοντέλο.

Στην πρόσοψη του phablet «δεσπόζει» η οθόνη του, η οποία κρατά από το Note 3 μόνο το μέγεθος (5,7 ίντσες), αφού είναι αναβαθμισμένη ως προς την ευκρίνειά της, υποστηρίζοντας τώρα μεγαλύτερη ανάλυση, 2.560×1.440 pixel. Η οθόνη αποτελεί ένα από τα μεγάλα ατού του καινούργιου Note, κι αυτό γιατί συνδυάζει τη μεγαλύτερη ευκρίνεια με την τεχνολογία Super AMOLED της Samsung. Το αποτέλεσμα είναι πως, όχι μόνο παραμένει ευδιάκριτη ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια σε ό,τι προβάλλει, αλλά και όλες οι εικόνες ή τα γραφικά αποδίδονται με εξαιρετικά «ζωντανά» χρώματα και με πολύ μεγάλες γωνίες θέασης.

Στα… ενδότερα της συσκευής βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής 2,7 GHz όπως και μνήμη RAM 3 GB, δύο υποσυστήματα που εξασφαλίζουν «θηριώδεις» επιδόσεις και αστραπιαία απόκριση του phablet, ανεξάρτητα από το πόσο πολλές και πόσο απαιτητικές διεργασίες «τρέχουν» στο παρασκήνιο. Το ίδιο ισχύει κι όταν κανείς χρησιμοποιεί παράλληλα δύο εφαρμογές παράλληλα στην οθόνη του, μια δυνατότητα που η συσκευή διατηρεί από τα προηγούμενα Note, έχοντας ωστόσο αυξήσει τον αριθμό των προγραμμάτων που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Από τα προηγούμενα Note, κρατά επίσης το ηλεκτρονικό πενάκι S Pen, χάρις στο οποίο μπορεί κανείς να κρατήσει χειρόγραφες σημειώσεις ή ανά πάσα στιγμή να αξιοποιήσει μια σειρά από λειτουργίες, μέσα από το μενού «Air Command». Επίσης συνεχίζει την… παράδοση της πολύ καλής κάμερας των Note, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει αισθητήρα 16 Megapixel, διπλό φλας και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, με συνέπεια να ξεχωρίζει για την ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεο που αποτυπώνει.

Εφοδιασμένο με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ανιχνευτή καρδιακών σφυγμών και μετρητή βημάτων, το νέο phablet έχει επίσης άκρως ικανοποιητική αυτονομία, η οποία επεκτείνεται με τις λειτουργίες εξοικονόμησης που ενσωματώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή