Τα καλύτερα video games του 2014

5' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνοντας μια λίστα, εδώ παρουσιάζουμε ορισμένα από τα καλύτερα video games της χρονιάς.

10. The Forest (Windows/ PS4)

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα δασικό νησί όπου ο παίκτης είναι ο μοναδικός επιζών ενός αεροπορικού δυστυχήματος και πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Ανήκοντας στην κατηγορία των survival/horror και open sandbox παιχνίδια, το Forest χωρίς να έχει συγκεκριμένες αποστολές αναγκάζει τον παίκτη να πάρει τις δικές του αποφάσεις για να μπορέσει να επιβιώσει στο νησί όπου παραμονεύουν κάθε είδους κίνδυνοι.

9.Far Cry 4 (XBOX 360, XBOX one, PS3, PS4, Windows)

Αν και κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Far Cry 4 της Ubisoft έχει δημιουργήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, τόσο στα γραφικά και τον σχεδιασμό, όσο και στην πλοκή και τους χαρακτήρες του.

Κρυμμένο στα Ιμαλάια βρίσκεται το Kyrat, μια χώρα πλούσια σε παράδοση και βία. Ο παίκτης χειρίζεται τον Ajay Ghale. Tαξιδεύοντας στο Kyrat για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας του, βρίσκει τον εαυτό του παγιδευμένο σε έναν εμφύλιο πόλεμο για την ανατροπή του καθεστώτος του δικτάτορα Pagan Min. Οι επιλογές του παίκτη μέσα στο παιχνίδι θα καθορίσουν και το μέλλον του Kyrat. H ιστορία αυτή έχει εμπνευστεί από τη δεκαετή μαοϊκή εξέγερση στο Νεπάλ για την κατάργηση της μοναρχίας του Τζιανέντρα.

8. Alien: Isolation (Windows, PS3, PS4, Xbox360, Xbox one)

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 2137, 15 χρόνια μετά τα γεγονότα του Alien και επικεντρώνεται στην κόρη της Ellen Ripley, Amanda, η οποία ενώ ερευνά την εξαφάνιση της μητέρας της, καλείται να πάει στο διαστημικό σταθμό Sevastopol για να ανακτήσει τα δεδομένα που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν να εντοπίσει τη μητέρα της, μη γνωρίζοντας ότι ένα Alien βρίσκεται στο σταθμό. Ο παίκτης πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση καθώς το Alien: Isolation του κολωσσού Sega αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά survival/horror παιχνίδια της χρονιάς καθώς έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των κριτικών και αποτελεί μια άριστη έκδοση των γεγονότων έναντι των προκάτοχών του.

7.Year Walk (iOS, OS X, Windows)

Το Year Walk αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των adventure/sci-fi horror mystery αλλά και για όσους εκτιμούν τα καλοσχεδιασμένα animation και την in game ατμοσφαιρική μουσική.

Η ιστορία εξελίσσεται στα δάση της Σουηδίας του 19ου αιώνα όπου ο παίκτης ζει τα παράξενα φαινόμενα του year walk. Κατά τη μυθολογία, το year walk ήταν μια τελετή του 19ου αιώνια κατά την οποία οι άνθρωποι δεν έτρωγαν κατά τη διάρκεια των εορτών και κλειδωνόντουσαν σε σκοτεινά δωμάτια. Τα μεσάνυχτα πήγαιναν μέσα από τα δάση και περπατούσαν μέχρι την εκκλησία του χωριού. Μέσα στα δάση συναντούσαν διάφορα περίεργα φαινόμενα τα οποία θεωρούσαν ότι αποτελούσαν ή προβλέψεις για το ερχόμενο έτος ή για τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνουν. Στο παιχνίδι καλείσαι να περπατήσεις μέσα στο δάσος και να λύσεις διάφορους γρίφους και παζλ ώστε να αντιμετωπίσεις τα υπερφυσικά πλάσματα και να ρίξεις μια ματιά στο μέλλον σου.

6. South Park: The Stick of Truth (Windows/ PS3/ Xbox 360)

Βασισμένο στη διάσημη αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων “South Park”, το Stick of Truth περιγράφει τη ιστορία του New Kid, που μετακόμισε στην ομώνυμη πόλη και μπλέκει σε μία επική και φανταστική περιπέτεια καθώς άνθρωποι, μάγοι και ξωτικά προσπαθούν ο καθένας να πάρει υπό τον έλεγχό του το πανίσχυρο Stick of Truth. Το παιχνίδι πολύ γρήγορα βγαίνει εκτός ελέγχου μεταφέροντας τους χαρακτήρες σε διαμάχες με εξωγήινους, ζόμπι Ναζί αλλά και Gnomes οι οποίοι απειλούν να καταστρέψουν την πόλη.

Το παιχνίδι πήρε πολύ καλές κριτικές τόσο για το κωμικό σενάριο όσο και για το πόσο πιστό είναι στο πολυαγαπημένο καρτούν.

5. Middle Earth: Shadow of Mordor (Windows/ PS3/ PS4/ Xbox 360/ Xbox One)

Το Shadow of Mordor διαδραματίζεται ανάμεσα στα γεγονότα του των “Χόμπιτ” και “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” του J.R.R. Tolkien. Η οικογένεια του Talion ενός ranger της Gondor που είναι φύλακας της Μαύρης Πύλης της Mordor σφαγιάζεται από το στρατό του Sauron. O Talion επιστρέφει στη ζωή με νέες ικανότητες και κατευθύνεται προς τη Mordor με σκοπό την εκδίκηση. Σε αυτή την ιστορία, η Mordor δεν είναι ακόμα μια άγονη έρημος.

Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Τάλιον και με τις νέες του δυνάμεις στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου και γίνεται πιο δυνατός καθώς ανακαλύπτει την προέλευση του Δαχτυλιδιού της Δύναμης και εξελίσσεται στον πιο τρομερό πολεμιστή της Mordor σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια του 2014.

4. Watch Dogs (Windows/ PS3/ PS4/ Xbox 360/ Xbox One

Μέσα σε μία φανταστική εκδοχή του Σικάγο, εκτυλίσσεται η ιστορία του Aiden Pearce, ενός χάκερ ο οποίος προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για το θάνατο της αγαπημένης του ανιψιάς. “Χακάροντας” διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα μέσα από το smartphone του και παλεύοντας με τους αντιπάλους του, ο Aiden ψάχνει να βρει τον υπεύθυνο για τον άδικο χαμό της ανιψιάς του. Ο open world σχεδιασμός του παιχνιδιού, επιτρέπει στους παίκτες να περιφέρονται ελεύθερα στο Σικάγο, το οποίο περιλαμβάνει την αστική πόλη, την ύπαιθρο, και τις φτωχογειτονιές. Με την κυκλοφορία του, το Watch Dogs έλαβε πολλές θετικές κριτικές σε σχέση με το hacking  και την ποικιλία των αποστολών. Μέσα σε μια εβδομάδα κυκλοφορίας, το παιχνίδι πούλησε πάνω από 4 εκατομμύρια αντίγραφα.

3. Mario Kart 8

Το όγδοο παιχνίδι στη σειρα Mario Kart, αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα παιχνίδια της χρονιάς. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, οι χαρακτήρες από τον κόσμο του Ιταλού υδραυλικού αγωνίζονται ο ένας εναντίον του άλλου με  go kart προσπαθώντας να εμποδίσουν τους αντιπάλους τους ή να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στους αγώνες χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία που βρίσκουν στα κλασικά κουτιά. Επιστρέφουν χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες εκδόσεις όπως μοτοσικλέτες, αγωνιστικά και 12 παίκτες από το Mario Kart Wii, καθώς και αιωρόπτερα, υποβρύχια αγωνιστικά, και η λειτουργία προσαρμογής οχημάτων από το Mario Kart 7.

Το Mario Kart 8 είναι το ταχύτερο σε πωλήσεις  παιχνίδι για το Wii U από τις 30 Ιουνίου 2014, με 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του, και 2.820.000 αντίγραφα κατά τον πρώτο μήνα.

2. Dark Souls II

H συνέχεια της σειράς Dark Souls είναι ίσως και το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Το Dark Souls II με νέα γραφικά και ακόμα πιο δύσκολο αλλά και συναρπαστικό gameplay συνεχίζει την ιστορία των προηγούμενων εκδόσεων. Όντας ένας καταραμένος που δεν μπορεί να πεθάνει, παλεύοντας με τέρατα και θηρία, ψάχνεις να βρεις τη θεραπεία που θα σε λυτρώσει. To παιχνίδι κέρδισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και κατέκτησε και τους πιο αυστηρους κριτικούς.

1. Outlast (Windows/ PS4/ Xbox One)

Το πολυβραβευμένο Outlast είναι αυτό που θα λέγαμε το πιο τρομακτικό και συνάμα καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς.

Ο δημιοσιογράφος Miles Upshur, μετά από μια ανώνυμη πληροφορία που λαμβάνει για τη διεξαγωγή απάνθρωπων πειραμάτων σε ένα ψυχιατρικό άσυλο, αποφασίζει να καταγράψειι και να αποκαλύψει την αλήθεια εξερευνώντας το άσυλο. Άοπλος και με μοναδική πηγή φωτός τη βιντεοκάμερά του, ανακαλύπτει τη φρικιαστική αλήθεια καθώς βάζει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή τόσο λόγω των ασθενών και του προσωπικού όσο και ενός μυστήριου πλάσματος που παραμονεύει στους διαδρόμους.

Μαζί με ένα επίσης επιτυχημένο DLC (Outlast Whistleblower) το Outlast, αποτελεί ένα κορυφαίο survival/horror video game το οποίο κέρδισε ένα πλήθος βραβείων για την έκδοση των Windows το 2013 αλλά και τις καλύτερες εντυπώσεις για τις εκδόσεις των άλλων κονσολών το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή