Λύση για τα tablet και τα smartphone

Λύση για τα tablet και τα smartphone

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο που έχουν αρκετά smartphone και tablet, αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί χρήστες διαθέτουν πλέον δύο ή και παραπάνω «έξυπνες» συσκευές από τις οποίες συχνά θέλουν να έχουν πρόσβαση στα ίδια αρχεία, δίνει το MobileLite Wireless G2 της Kingston. Κι αυτό γιατί, αν συνδέσει κανείς στο Wireless G2 της Kingston μια κάρτα SD ή ένα USB στικ με βίντεο, φωτογραφίες ή κείμενα, αυτό θα αναλάβει τον ρόλο του ασύρματου εξωτερικού αποθηκευτικού μέσου, «μοιράζοντας» όλο αυτό το υλικό σε οποιοδήποτε μηχάνημα (εκτός από κινητά Windows Phone) υποστηρίζει Wi-Fi.

Ακόμη καλύτερα, το Wireless G2 δίνει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα, ώστε για παράδειγμα δύο tablet να παίζουν την ίδια στιγμή διαφορετικά βίντεο από το συνδεδεμένο USB στικ. Αν και αυτό θα αρκούσε για την τιμή του, η οποία κινείται στα 45 ευρώ στην Ελλάδα, το γκάτζετ προσφέρει κι άλλες δυνατότητες, κατ’ αρχάς γιατί η μπαταρία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφορτίσει ένα smartphone και μάλιστα έως και δύο φορές.

Επίσης, χάρις στη θύρα LAN λειτουργεί και σαν φορητό ασύρματο router, δημιουργώντας ένα δίκτυο Wi-Fi από οποιαδήποτε DSL σύνδεση – μια χρήσιμη δυνατότητα ιδιαίτερα σε όσους ταξιδεύουν συχνά και μένουν σε ξενοδοχεία. Παράλληλα, είναι συμβατό και με USB 3G modem, κάτι που σημαίνει πως με την ίδια mobile σύνδεση έχει κανείς τη δυνατότητα να «σερφάρει» από όλες τις συσκευές του.

Το Wireless G2 έχει αρκετά μικρές διαστάσεις και βάρος, ενώ είναι πολύ εύκολο στη χρήση – για τα smartphone και tablet με Android ή iOS, η Kingston έχει αναπτύξει εφαρμογές από τις οποίες μπορεί κανείς να παρέμβει και στις ρυθμίσεις του γκάτζετ. Μέσα από τις ίδιες εφαρμογές γίνεται και η ασύρματη επικοινωνία των «έξυπνων» συσκευών με το Wireless G2, το οποίο στην πράξη αποδεικνύεται πως μπορεί όντως να «μοιράσει» αρχεία χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα ανά πάσα στιγμή σε περισσότερα από ένα μηχανήματα. Ετσι, ακόμη κι όταν «ανοίξαμε» δύο διαφορετικές ταινίες σε ένα iPad και ένα Android τηλέφωνο, τα βίντεο «ξεκίνησαν» αρκετά γρήγορα και στις δύο συσκευές, ενώ «έπαιξαν» χωρίς διακοπές.

Το γκάτζετ τα καταφέρνει όμως εξίσου καλά και από την άποψη της αυτονομίας, αφού η μπαταρία του εξασφαλίζει πάνω από 13 ώρες ασύρματου streaming πριν χρειαστεί να μπει ξανά στην πρίζα. Από την άλλη πλευρά, παρ’ όλο που υποστηρίζει μια αρκετά μεγάλη γκάμα αρχείων μουσικής, βίντεο και εγγράφων, όπως είναι φυσικό κάθε smartphone ή tablet μπορεί να αναπαράγει μόνο εκείνα που είναι συμβατά με το λειτουργικό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή