Samsung: Τεχνολογίες για πιο «έξυπνη» καθημερινότητα

Samsung: Τεχνολογίες για πιο «έξυπνη» καθημερινότητα

4' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΝΑΚΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά, έδωσε και φέτος η Samsung σε δημοσιογράφους από όλη τη «Γηραιά Ήπειρο» με το Samsung European Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Μόντε Κάρλο.

Πρωταγωνιστές στη φετινή εκδήλωση ήταν οι νέες σειρές τηλεοράσεων SUHD, οι οποίες από τα τέλη Μαρτίου θα αρχίσουν να καταφθάνουν και στη χώρα μας. Παράλληλα, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε νέα ηχεία, smartphone και ηλεκτρικές συσκευές, που ενσωματώνουν τις τελευταίες καινοτομίες της.

Σε όλα τα προϊόντα, κοινός παρανομαστής είναι οι εξελιγμένες δυνατότητες και οι ακόμη περισσότερες «έξυπνες» λειτουργίες, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών. Με αυτό τον τρόπο, η Samsung φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά την εποχή όπου, χάρις στο «ίντερνετ των πραγμάτων», οι συσκευές ενός νοικοκυριού θα μπορούν να «συνομιλούν» μεταξύ τους αλλά και με τα smartphone ή τα tablet όσων ζουν σε αυτό, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητά τους.

Στις προοπτικές που δημιουργεί το «έξυπνο» νοικοκυριό αναφέρθηκε ο BK Yoon, CEO και Πρόεδρος της Samsung Electronics, στην ομιλία του με την οποία «άνοιξε» το European Forum. Ο CEO της κορεατικής εταιρείας επανέλαβε ότι από το 2020 όλες οι συσκευές της Samsung θα συνδέονται στο ίντερνετ. Έτσι, χάρις στο «ειδικό βάρος» που έχει η εταιρεία –αφού μόνο στην Ευρώπη πουλά κάθε χρόνο 300 εκατ. προϊόντα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – στόχος της είναι να συμβάλει ώστε η εποχή του «ίντερνετ των πραγμάτων» να γίνει πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον.

«Με δεδομένο ότι το μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό ήδη διαθέτει 18 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, η διασύνδεσή τους  θα δημιουργήσει αναρίθμητες δυνατότητες προς όφελος των καταναλωτών, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία για καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα, τονώνοντας έτσι και την οικονομία», σημείωσε. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αυτό το μέλλον προϋποθέτει τη συνεργασία ανάμεσα στις βιομηχανίες, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ενιαίο «οικοσύστημα» που θα επιτρέπει σε κάθε συσκευή, με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, να επικοινωνεί με τις υπόλοιπες.

SUHD TV: Ποιότητα εικόνας που αλλάζει τα δεδομένα

Νέο hardware που αξιοποιεί στο έπακρο την υπερυψηλή ευκρίνεια, και αναβαθμίζει την τηλεοπτική ψυχαγωγία, «κρύβει» η ονομασία SUHD που επέλεξε η Samsung  για τις καινούριες σειρές τηλεοράσεών της. Η «ναυαρχίδα» της κορεατικής εταιρείας είναι η 88 ιντσών JS9500, η οποία είχε την τιμητική της στο EU Forum, αφού ενσωματώνει ό,τι πιο προηγμένο έχει να προσφέρει η Samsung στην απόδοση εικόνας.

Έτσι, η 88’’ JS9500 έρχεται εξοπλισμένη με μια νέα τεχνολογία ειδικών νανοκρυστάλλων που βελτιώνει τον οπίσθιο LED φωτισμό, παρέχοντας στο πάνελ υγρών κρυστάλλων φως που προσεγγίζει πολύ περισσότερο το λευκό, απ’ ό,τι στις συμβατικές τηλεοράσεις. Ακόμη καλύτερα, η Samsung φρόντισε να εξοπλίσει την τηλεόραση με πάνελ 10-bit, το οποίο βελτιώνει κατά 60% την απόδοση των χρωμάτων.

Παρόλο που οι παραπάνω τεχνικές λεπτομέρειες ίσως να ακούγονται… λεπτομέρειες, το αποτέλεσμά τους είναι κάτι παραπάνω από ορατό, όταν παρακολουθήσει κανείς το ίδιο βίντεο να προβάλλεται σε μία SUHD και μία «κλασική» τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας. Κι αυτό γιατί τα χρώματα είναι αισθητά πιο ρεαλιστικά, η αντίθεση υψηλότερη και η φωτεινότητα σαφώς πιο μεγάλη – έως και 2,5 φορές, σύμφωνα με τη Samsung.

Παρόλο που η 88’’ JS9500 είναι το κορυφαίο μοντέλο, οι τρεις σειρές SUHD (JS9500, JS9000 και JS8500) περιλαμβάνουν TV από 48 έως και 88 ίντσες, προσφέροντας έτσι μια αρκετή μεγάλη γκάμα επιλογών. Όλα τα μοντέλα βασίζονται στο λειτουργικό Tizen, το οποίο βελτιώνει την απόκρισή τους και υποστηρίζεται ήδη από αρκετές εφαρμογές – π.χ. για την πρόσβαση σε βιντεογκέιμ που «τρέχουν» στο cloud.

Νέες σειρές ηχείων

Εκτός από τις καινούριες κυρτές ηχόμπαρες Soundbar 8500, για τις τηλεοράσεις με καμπύλο προφίλ, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε επίσης τα ηχεία WAM7500/6500. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ευελιξία στην τοποθέτηση και η διάδοση του ήχου σε 360 μοίρες, πλεονέκτημα που χρωστούν στο ιδιαίτερο ντιζάιν και την τεχνολογία «Ring Radiator»  που διαθέτουν.

Έτσι, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του νέου εργαστηρίου ήχου στην Καλιφόρνια της Samsung, μπορούν να διαχέουν τη μουσική και τα ηχητικά εφέ σε όλο τον χώρο, ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο.

Πολυμηχάνημα με «σήμα κατατεθέν» την ταχύτητα και την οικονομία

Στις επόμενες προϊοντικές σειρές της Samsung συμπεριλαμβάνεται και μία νέα πρόταση στην κατηγορία των επαγγελματικών πολυμηχανημάτων. Ο λόγος για το MX7 Quad Core CPU, το οποίο όπως δηλώνει το όνομά του είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή, με συνέπεια να εξασφαλίζει κορυφαίες ταχύτητες σε όλες τις υποστηριζόμενες λειτουργίες.

Ενδεικτικά, το πολυμηχάνημα ενεργοποιείται σε μόλις 18 δευτερόλεπτα, ενώ δεν χρειάζεται πάνω από 4,5 δευτερόλεπτα για έγχρωμες εκτυπώσεις και 3 δευτερόλεπτα για ασπρόμαυρα έγγραφα.

Στον εκθεσιακό χώρο του Forum, μπορούσε επίσης κανείς να δει από κοντά την «οικογένεια» και των τριών smartphone Galaxy A, από την οποία τα Galaxy A5 και A3 κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά. Όπως και το μεγαλύτερο Galaxy A7, τα νέα μοντέλα ξεχωρίζουν χάρις στο «λεπτό» σώμα και τα μεταλλικά του υλικά, ενώ θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τους λάτρεις των selfies, αφού διαθέτουν μπροστινή κάμερα με ανάλυση 5 Megapixel.

Τέλος, στα πλαίσια της εκδήλωσης, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα σειρά οικιακών συσκευών, οι οποίες όμως τουλάχιστον προς το παρόν δεν είναι βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά. Η σειρά ονομάζεται Samsung Chef Collection, καθώς έχει σχεδιασθεί με τη συνεργασία σεφ βραβευμένων με αστέρια Michelin, ώστε να προσφέρει υψηλά στάνταρντ στη συντήρηση των τροφίμων και τη μαγειρική.

Έτσι, για παράδειγμα, χάρις στο Precise Chef Cooling, τo επαγγελματικό ψυγείο Kitchen Fit Refrigerator διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα, ενώ η τεχνολογία Gourmet Vapor Technology σημαίνει πως ο φούρνος λειτουργεί με υπέρθερμο ατμό, με συνέπεια το φαγητό να ψήνεται ομοιόμορφα και να έχει καλύτερη γεύση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή