Visa: Την άνοιξη στην Ελλάδα το «ψηφιακό πορτοφόλι» V.me

Visa: Την άνοιξη στην Ελλάδα το «ψηφιακό πορτοφόλι» V.me

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άνοιξη θα λανσαρισθεί στη χώρα μας το «ψηφιακό πορτοφόλι» V.me της Visa, αρχικά σε πιλοτική εφαρμογή, όπως δήλωσε σε σημερινή εκδήλωση ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Nicolas Huss, Visa Europe Chief Executive, ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Visa σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκαν οι επόμενες πρωτοβουλίες της εταιρείας στην εγχώρια αγορά.

Διαθέσιμο ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το «ψηφιακό πορτοφόλι» V.me θα επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί εύκολα και με ασφάλεια online αγορές. Η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε συσκευή –υπολογιστή, smartphone ή tablet– δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αποθηκεύσει στο V.me σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις κάρτες του. Με αυτό τον τρόπο, όλες οι κάρτες θα είναι όλες προσβάσιμες με την είσοδό του στο «ψηφιακό πορτοφόλι».

Επομένως, όταν θα θέλει να πραγματοποιήσει κάποια αγορά σε ένα e-shop που υποστηρίζει το V.me, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να πληκτρολογήσει το συνθηματικό και τον κωδικό που έχει ορίσει για το «ψηφιακό πορτοφόλι» του, και στη συνέχεια απλώς να επιλέξει ποια από τις αποθηκευμένες κάρτες θα χρησιμοποιήσει για τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται πλέον να καταχωρίζει τα στοιχεία των καρτών του στις online αγορές που πραγματοποιεί, οι οποίες παράλληλα θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς.

Σύμφωνα με τη Visa, το V.me αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι τεχνολογίες των ανέπαφων πληρωμών θα διαδοθούν ακόμη περισσότερο, μειώνοντας το μερίδιο των συναλλαγών με μετρητά στα φυσικά καταστήματα. Ήδη εξάλλου οι κάρτες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές αγγίζουν τις 211.000, και τα συμβατά τερματικά τα 7.000. Δύο νούμερα που αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον Nicolas Huss, οι εταιρικές συνεργασίες, η ζήτηση των καταναλωτών, αλλά και πρόσφατες κινήσεις των τεχνολογικών κολοσσών εγγυώνται πως οι ψηφιακές συναλλαγές θα κερδίσουν μεγάλο έδαφος ακόμη και μέσα στο 2015. Όπως συμπλήρωσε, από τη μεριά της η Visa επενδύει ετησίως 200 εκατ. ευρώ ετησίως σε καινοτομίες που θα κάνουν κάθε είδους ηλεκτρονικές πληρωμές πιο απλές, πιο «έξυπνες» και πιο ασφαλείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή