Μικρή και ιδανική για ταξιδιώτες…

Μικρή και ιδανική για ταξιδιώτες…

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φιλική» στη χρήση, συμπαγής σε όγκο και με αρκετά προσιτή τιμή, αφού στοιχίζει 570 ευρώ μαζί με τον φακό 12-32 mm, η νέα mirroless φωτογραφική Lumix DMC-GF7 της Panasonic απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν την πρώτη τους μηχανή εναλλάξιμων φακών, η οποία όχι μόνο δεν θα τους κοστίσει ακριβά αλλά και θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν σταδιακά τις δυνατότητές της.

Γι’ αυτό τον σκοπό, η GF7 ενσωματώνει ένα πολύ απλό μενού, το οποίο καθοδηγεί τον χρήστη στις διαθέσιμες ρυθμίσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 3’’ οθόνη αφής. Ωστόσο, ακόμη και για τους αρχάριους, που θα ξεκινήσουν επιλέγοντας την εντελώς αυτόματη λειτουργία, η mirroless εγγυάται πάρα πολύ καλά στιγμιότυπα.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στον αισθητήρα Digital Live MOS, ανάλυσης 16 Megapixel, ο οποίος όπως είναι φυσικό εξασφαλίζει στην GF7 κορυφαίες επιδόσεις. Ετσι, η μηχανή προσφέρει πολύ ευκρινείς φωτογραφίες.

Πολύ θετικές εντυπώσεις αφήνει επίσης η απόδοση των χρωμάτων, τα οποία είναι φωτεινά και «ζωντανά», χωρίς εντούτοις να γίνονται σε καμία περίπτωση αφύσικα. Ενδεικτικό είναι πως η mirroless τα καταφέρνει περίφημα στην απόδοση των τόνων του δέρματος, που είναι πολύ απαιτητικοί, όπως επίσης και στις χρωματικές αντιθέσεις των τοπίων. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσει κανείς τις αποχρώσεις που θα αποδοθούν στο κάδρο, επιλέγοντας για παράδειγμα μια πιο «ζωηρή» ή πιο φυσική χρωματική παλέτα, όπως επίσης και την ασπρόμαυρη φωτογράφιση.

Στα θετικά της μηχανής περιλαμβάνεται επίσης η μεγάλη ποικιλία στους τρόπους αυτόματης εστίασης, αλλά και η ταχύτητα συνεχόμενων λήψεων, που φθάνει τα 5,8 καρέ το δευτερόλεπτο. Σε αυτό συμβάλλει και ο επεξεργαστής εικόνας Venus Engine που διαθέτει, ο οποίος κάνει παράλληλα τη mirroless να ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε λειτουργία – όπως για παράδειγμα στην πλοήγηση στο μενού. Επίσης, έπειτα από μία φωτογραφία, η μηχανή σχεδόν αυτοστιγμεί είναι έτοιμη για την επόμενη λήψη.

Η GF7 είναι επιπλέον ιδανική για ταξίδια, αφού με τον φακό 12-32 mm που υπάρχει στο βασικό κιτ χωρά άνετα ακόμη και στην τσέπη ενός μπουφάν. Η τριών ιντσών οθόνη της αναπληρώνει ικανοποιητικά την απουσία οπτικού σκοπεύτρου, ενώ μπορεί να περιστρέφεται κατά 180 μοίρες για selfie, δίνοντας μάλιστα αρκετές επιλογές στη συγκεκριμένη λειτουργία. Τέλος, η μηχανή καταγράφει βίντεο Full HD, ενώ ενσωματώνει Wi-Fi για την ασύρματη μεταφορά εικόνων και βίντεο σε «έξυπνες» συσκευές και τον τηλεχειρισμό της από smartphone και tablet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή