Xρυσό, το νέο μαύρο στη «μόδα» των smartphones

Xρυσό, το νέο μαύρο στη «μόδα» των smartphones

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρυσό  επιβάλλεται ως το νέο μαύρο στην μόδα των «έξυπνων» κινητών. Πρόκειται για μια νέα τάση στο χώρο του design των smartphone σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων που ανακοίνωσε η Samsung, όπου παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση στη ζήτηση smartphones σε χρώμα χρυσό.

Ενας στους τέσσερις καταναλωτές προτιμά την έκδοση Gold Platinum των Galaxy S6 και S6 Edge, τα οποία κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα στην ελληνική αγορά.

Για πολλά χρόνια το μαύρο και το λευκό χρώμα ήταν οι δημοφιλέστερες επιλογές για τα smartphones, δήλωσε ο Ρόρι Ο'Νιλ, αντιπρόεδρος του Mobile τμήματος της Samsung στην Ευρώπη. Ωστόσο, βάσει των πρόσφατων στοιχείων οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και πιο εξωστρεφείς στις χρωματικές τους επιλογές.

Η Αμερικανίδα ψυχολόγος Ντόνα Ντόσον υποστηρίζει ότι μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης ο καταναλωτής στρέφεται σε ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει τον πλούτο και τα υψηλά ιδανικά. «Το χρώμα του χρυσού αντιπροσωπεύει τον πλούτο, τα υψηλά ιδανικά, την αισιοδοξία και τη σοφία», δήλωσε η Ντόσον και πρόσθεσε: «Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής λιτότητας, τολμάμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Προσμένουμε τα υλικά πράγματα και τις καλές στιγμές που αισθανόμαστε ότι μας έχουν στερήσει για τόσο πολύ καιρό, ψάχνοντας ενστικτωδώς για το χρυσό».

«Οι άνθρωποι που επιλέγουν ως χρώμα το χρυσό αναζητούν την ευημερία και την οικονομική επιτυχία. Τείνουν να αγαπούν την πολυτέλεια (…) Οι προκλήσεις και η "νίκη" είναι σημαντική για αυτούς, αλλά είναι γενναιόδωροι με τους φίλους και την οικογένειά τους, εξήγησε αναλύοντας την ψυχολογία του καταναλωτή πίσω από την επιλογή του χρώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή