Σύντομα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Πτώση πωλήσεων για τάμπλετ

Μειωμένο ενδιαφέρον δείχνουν οι καταναλωτές παγκοσμίως για τα tablet, όπως διαπιστώνει πρόσφατη έκθεση της εταιρείας αναλύσεων IDC, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο οι πωλήσεις παρουσίασαν πτώση -5,9% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται και οι «υβριδικές» συσκευές, δηλαδή εκείνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως «ταμπλέτες» όσο και ως λάπτοπ. Αν και ο όγκος των πωλήσεών τους είναι μικρός συγκριτικά με τα συμβατικά tablet, με συνέπεια να μην μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το συνολικό ποσοστό της κατηγορίας, η IDC υποστηρίζει πως οι επιδόσεις τους κινήθηκαν στον αντίποδα, αφού αυξήθηκαν με εντυπωσιακό ρυθμό. Η εταιρεία εκτιμά πως ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να ανανεώνουν συχνότερα το smartphone που διαθέτουν.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΒΜ

Πράξη ο κβαντικός υπολογιστής

Με άρθρο τους στο περιοδικό Nature Communications, ερευνητές της ΙΒΜ ανακοίνωσαν ένα επίτευγμα που φέρνει πιο κοντά την εποχή των κβαντικών υπολογιστών. Αντί για τα bit των συμβατικών PC, τα οποία παίρνουν είτε την τιμή 0 είτε 1, οι κβαντικοί υπολογιστές θα χρησιμοποιούν ως βασική μονάδα πληροφορίας το qubit (κβαντικό bit), το οποίο μπορεί να λαμβάνει και τις δύο τιμές ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας έτσι σε ένα τέτοιο μηχάνημα εντυπωσιακά μεγαλύτερη ταχύτητα. Οι Αμερικανοί ερευνητές ξεπέρασαν ένα από τα εμπόδια ώστε να γίνουν οι κβαντικοί υπολογιστές πραγματικότητα.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Σαν κάρτα με 9 δολάρια

Με τιμή μόλις 9 δολάρια, ο CHIP της μικρής αμερικανικής εταιρείας Next Thing κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο του πιο φθηνού υπολογιστή που αναπτύχθηκε ποτέ. Για να τον κυκλοφορήσει στο εμπόριο, η Next Thing ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου μία εκστρατεία χρηματοδότησης στο Kickstarter, ξεπερνώντας σε ελάχιστες ημέρες το ποσό των 50.000 δολαρίων που είχε θέσει ως στόχο. Ο υπολογιστής έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα ξεκινήσει να διατίθεται τον Δεκέμβριο. Διαθέτει υποσυστήματα που του επιτρέπουν να καλύψει τις βασικές ανάγκες των παιδιών, των φοιτητών ή άλλων απλών χρηστών – αφού, με ένα μόνιτορ, πληκτρολόγιο και mouse, μπορεί κανείς μεταξύ άλλων να σερφάρει στο web, να δει ταινίες ή να ετοιμάσει κείμενα, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Βασίζεται στο λειτουργικό Linux.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή