Σύντομα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΕΥΝΑ

Στροφή στις πωλήσεις PC

Στροφή στα notebook και τα «υβριδικά» μηχανήματα, δηλαδή τα μοντέλα με οθόνη αφής που είτε έχουν αποσπώμενα πληκτρολόγια είτε είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως φορητοί υπολογιστές όσο και ως «ταμπλέτες», διαπιστώνει η εταιρεία ερευνών IDC. Σύμφωνα με την εταιρεία, η στροφή αυτή ήταν η βασικότερη αιτία που οι πωλήσεις PC παρουσίασαν αύξηση 12% το πρώτο τρίμηνο του 2015, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

SAMSUNG

Δύο νέα προϊόντα… από το μέλλον

Μία διαφανή οθόνη και ένα πάνελ που λειτουργεί σαν καθρέφτης παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Samsung, προορίζοντας και τα δύο προϊόντα της για εμπορικές χρήσεις. Η οθόνη-καθρέφτης είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία RealSense της Intel, διαθέτοντας κάμερες που μπορούν να αναγνωρίζουν αντικείμενα, πρόσωπα και τις χειρονομίες όσων βρίσκονται στο «οπτικό πεδίο» τους. Ετσι, η Samsung υποστηρίζει πως είναι ιδανική για εικονικά δοκιμαστήρια σε καταστήματα ρούχων ή κοσμημάτων, ώστε οι πελάτες να μπορούν να πάρουν μία ιδέα για το πώς θα ταιριάζει πάνω τους ένα ψηφιακό αντίγραφο του προϊόντος που σκέφτονται να αγοράσουν. Η διαφανής οθόνη, από την άλλη, αναπτύχθηκε για εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

MERCEDES-BENZ

Από Σεπτέμβριο οικιακές μπαταρίες

Μετά την Tesla του Αμερικανού μεγιστάνα Elon Musk, και η Mercedes-Benz παρουσίασε μπαταρίες για νοικοκυριά, με «χωρητικότητα» από 2,5kWh έως 20 kWh. Με τις μπαταρίες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μια κατοικία μπορεί να αποθηκεύσει ηλεκτρική ενέργεια που παίρνει από το δίκτυο τις ώρες μη αιχμής, όταν και το ρεύμα έχει μικρότερη τιμή. Επίσης, τα κτίρια με φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν την περίσσεια της ενέργειας που παράγεται από τον ήλιο, ώστε να την καταναλώσουν το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή