Επιδόσεις Dell με συνταγή ultrabook

Επιδόσεις Dell με συνταγή ultrabook

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό βάρος και πάχος για εύκολη μεταφορά, με επιδόσεις που δεν μπορεί να εξασφαλίσει καμία «ταμπλέτα». Αυτή είναι η «συνταγή» των ultrabook, της κατηγορίας των υπερφορητών υπολογιστών οι οποίοι αποτελούν το «αντίπαλον δέος» των tablet και προορίζονται για χρήστες που χρειάζονται ένα μηχάνημα για να το έχουν συνεχώς μαζί τους, χωρίς εκπτώσεις σε δυνατότητες. Ο XPS 13 της Dell, ωστόσο, πηγαίνει αυτή τη «συνταγή» ένα βήμα παραπέρα, κερδίζοντας ακόμη περισσότερο σε φορητότητα.

Ο λόγος είναι η πρωτοποριακή οθόνη Infinity Edge που διαθέτει, η οποία έχει εντυπωσιακά μικρά πλαίσια και επομένως καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψή του. Το γεγονός ότι τα πλαίσια δεν ξεπερνούν σε πάχος τα 5,2 χιλιοστά σημαίνει πως το ultrabook προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής από όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα με τις ίδιες διαστάσεις.

Ετσι, ο XPS 13 είναι το πρώτο μοντέλο στον κόσμο με μόνιτορ διαγωνίου 13΄΄… και «σώμα» υπολογιστή μεγέθους 11 ιντσών.

Ο XPS 13, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, ζυγίζει επίσης λιγότερο από 1,26 κιλά, ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά τα 15 χιλιοστά. Η Dell έδωσε επίσης έμφαση στην ποιότητα κατασκευής του, με έναν συνδυασμό αλουμινίου και ανθρακονημάτων, προορίζοντας το προϊόν της κυρίως για στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες – κάτι που φαίνεται εξάλλου και από το ότι στη χώρα μας κοστίζει από 1.800 ευρώ περίπου.

Μια τιμή ωστόσο η οποία δικαιολογείται όχι μόνο από το μοναδικό ντιζάιν, αλλά και τις υπόλοιπες προδιαγραφές του ultrabook, χάρις στις οποίες θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό χρήστη, αποζημιώνοντάς τον στο έπακρο για την αγορά του.

Πρώτα και καλύτερα, η Infinity Edge δεν «ευθύνεται» μόνο για το ότι το νέο XPS είναι ορόσημο στην κατηγορία του, αφού επιπλέον αποδίδει ζωηρά χρώματα, με καλή φωτεινότητα και εξασφαλίζει ευρείες γωνίες θέασης. Η οθόνη προσφέρεται με ανάλυση Full HD ή QHD+ (3200 x 1800 pixel) και προαιρετική υποστήριξη αφής – δύο χαρακτηριστικά που ανεβάζουν βέβαια το κόστος, αλλά «απογειώνουν» και την εμπειρία χρήσης.

Για τον επεξεργαστή, η αμερικανική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε CPU της Intel Core πέμπτης «γενιάς» (Broadwell), i5 ή i7. Σε συνδυασμό με τη RAM 8 GB, την κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 5500 και τον δίσκο SSD έως 512 GB, ο υπολογιστής προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα για κάθε είδους απαιτητική εργασία, με εξαίρεση βέβαια τα «βαριά» βιντεοπαιχνίδια. Μάλιστα, παρόλο που η δοκιμή μας έγινε σε συνθήκες καύσωνα, το μηχάνημα βγήκε επίσης «ασπροπρόσωπο» και από την άποψη της αυτονομίας.

Τα πλεονεκτήματα του XPS συμπληρώνονται από το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και τα αρκετά καλά ηχεία. Το ultrabook διαθέτει επίσης αρκετά μεγάλη ποικιλία θυρών, ενώ αν και απουσιάζει η θύρα Ethernet, ένας αντάπτορας θα καλύψει το κενό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή