Wind: Θεαματική αύξηση κλήσεων και δεδομένων το Δεκαπενταύγουστο

Wind: Θεαματική αύξηση κλήσεων και δεδομένων το Δεκαπενταύγουστο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αγαπημένο σπορ στην παραλία για Έλληνες και ξένους επισκέπτες δεν είναι άλλο από την επικοινωνία μέσω κινητού, καθώς στις διακοπές μιλάνε και σερφάρουν στο Internet τρεις φορές περισσότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της WIND, και που αφορούν στο εκσυγχρονισμένο δίκτυο κινητής της εταιρείας, το αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σεζόν είναι η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου που τα κινητά πήραν φωτιά. Η Χαλκιδική αναδείχθηκε σε αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια στη χρήση του κινητού καθώς οι φωνητικές κλήσεις στο δίκτυο της WIND αυξήθηκαν κατά 230%! σε σύγκριση με μια μέση εβδομάδα του έτους ενώ αντίστοιχα αυξήθηκε 7 φορές η χρήση Mobile Internet. Πίσω δεν έμειναν ούτε οι Κυκλάδες, που διπλασίασαν τον όγκο κλήσεων ενώ πενταπλάσιος ήταν ο όγκος δεδομένων που έστειλαν μέσω του κινητού τους οι επισκέπτες των κυκλαδίτικων νησιών.

Ωστόσο τα Επτάνησα και συγκεκριμένα η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη χρήση Mobile Internet αυτό το καλοκαίρι, αγγίζοντας το 800%!

Η επικοινωνία δε μιλάει μόνο ελληνικά όμως. Οι ξένοι επισκέπτες έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στην εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης, εμπιστευόμενοι το δίκτυο κινητής της WIND. Οι Άγγλοι είναι και φέτος το καλοκαίρι οι πιο ομιλητικοί στο κινητό τους, ακολουθούμενοι από τους Ρώσους και τους Ιταλούς. Στα roaming data, που σημειώνουν αύξηση 300%, τα σκήπτρα κρατάνε οι Δανοί που προτιμούν να επικοινωνούν με φωτογραφίες και μέσω social media παρά να μιλούν στο κινητό τους. Την πεντάδα των πρωταθλητών στα roaming data μέσω του δικτύου της WIND συμπληρώνουν το Ην. Βασίλειο, η Νορβηγία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

Η επικοινωνία στο δίκτυο της WIND γίνεται απρόσκοπτα καθώς ανταποκρίνεται απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στις τουριστικές περιοχές. Εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης.

Με ένα επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία 5ετία, η WIND έχει εκσυγχρονίσει όλες τις υποδομές της εξασφαλίζοντας χωρητικότητα και υψηλές ταχύτητες ώστε να υπάρχει πολύ καλή εμπειρία όχι μόνο στην κάλυψη αλλά και στη χρήση του mobile Internet ακόμα και για τέτοιες ιδιαίτερα απαιτητικές περιόδους. Έτσι τόσο οι έλληνες συνδρομητές της εταιρείας όσο και οι ξένοι επισκέπτες που κάνουν περιαγωγή στο δίκτυο της WIND χρειάζονται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να ανεβάσουν μία selfie διακοπών από το κινητό τους στο Facebook. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή