H Intel ανακοινώνει την 6η γενιά επεξεργαστών της

H Intel ανακοινώνει την 6η γενιά επεξεργαστών της

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Intel ανακοίνωσε την 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core, η οποία περιλαμβάνει τους καλύτερους επεξεργαστές της εταιρείας, μέχρι σήμερα. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια καίρια αλλαγή της σχέσης των ανθρώπων με τους υπολογιστές.

Οι επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core προσφέρουν ανώτερα επίπεδα απόδοσης και ανοίγουν το δρόμο για νέες, καθηλωτικές εμπειρίες computing και όλα αυτά στα χαμηλότερα επίπεδα ενεργειακής κατανάλωσης, που έχουν υπάρξει. Επιπλέον, υποστηρίζουν την ευρύτερη γκάμα σχεδιάσεων, που έχει παρουσιαστεί ποτέ – από το υπερ-φορητό compute stick, έως τα συστήματα 2-σε-1, μεγάλα All-in-One desktops υψηλής ανάλυσης, μέχρι και νέους φορητούς σταθμούς εργασίας (mobile workstations).

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές σε χρήση, οι οποίοι είναι 4-5 ετών ή και παλιότεροι. Οι συγκεκριμένοι υπολογιστές αργούν να ξεκινήσουν, οι μπαταρίες τους προσφέρουν περιορισμένη αυτονομία, ενώ δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες υπολογιστικές εμπειρίες, που είναι διαθέσιμες. Οι νέοι επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core βασίζονται πάνω στη νέα μικροαρχιτεκτονική Skylake και την πρωτοποριακή τεχνολογία κατασκευής της Intel, στην κλίμακα των 14mm.

Είναι σε θέση να αποδίδουν μέχρι και 2,5 φορές υψηλότερη απόδοση, τριπλάσια διάρκεια μπαταρίας4 αλλά και γραφικά που είναι 30 φορές καλύτερα, αποδίδοντας ολοκληρωμένες και ομαλές εμπειρίες σε gaming και video, σε σχέση με έναν μέσο υπολογιστή 5ετίας. Μπορούν, επίσης, να είναι ακόμη και κατά το ήμισυ λεπτότεροι και ελαφρύτεροι, χαρακτηρίζονται από ταχύτερους χρόνους αφύπνισης, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, που φτάνει, πρακτικά, για χρήση όλη τη μέρα.

«Οι 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core παρέχουν ορισμένες από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις στο computing, που έχουμε δει,» αναφέρει ο Kirk Skaugen, Intel senior Vice President και General Manager του Client Computing Group.

«Τα νέα συστήματα, που βασίζονται στους 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, ανταποκρίνονται ταχύτερα από κάθε άλλη φορά, καθώς χαρακτηρίζονται από εξελιγμένη απόδοση, διάρκεια μπαταρίας και ασφάλεια, ενώ επιτρέπουν νέες, εκπληκτικές εμπειρίες στο PC, όπως τη δυνατότητα να εισέρχεται κανείς στον υπολογιστή του, μέσω σάρωσης του προσώπου του, αλλά και να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έναν προσωπικό βοηθό, που ανταποκρίνεται στις φωνητικές του εντολές. Ο συνδυασμός των 6ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, των Windows 10 και πανέμορφων, νέων συστημάτων, από πολλούς κατασκευαστές PC, καθιστούν αυτή τη χρονική περίοδο, ιδανική να αγοράσει κανείς έναν νέο υπολογιστή.»

Η 6η οικογένεια επεξεργαστών Intel Core επιτρέπει την ύπαρξη ενός ευρέος φάσματος σχεδιάσεων, η οποία καλύπτει, πρακτικά, κάθε πιθανή ανάγκη. Οι επεξεργαστές Intel Core M, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μέχρι και διπλάσια απόδοση σε πρωτοποριακά premium tablets, θα περιλαμβάνουν πλέον τους επεξεργαστές Intel Core m3, m5 και m7, οι οποίοι ανταποκρίνονται, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, σε συγκεκριμένες ανάγκες. Η σειρά Intel Compute Stick επεκτείνεται, για να συμπεριλάβει και μια έκδοση, βασισμένη στον 6ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core M.

Επιπλέον, η 6η γενιά επεξεργαστών Intel Core και Intel Xeon, θα προσφέρει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και εμπειριών. Περισσότερες συσκευές θα διαθέτουν πλέον συνδεσιμότητα Thunderbolt™ 3 και USB Type-C, επιτρέποντας έτσι σε μια συμπαγή θύρα επέκτασης την εξυπηρέτηση όλων των συσκευών.

Εξάλλου, η κάμερα τεχνολογίας Intel RealSense, η οποία θα εστιάζει είτε το πρόσωπο του χρήστη, είτε στο περιβάλλον, θα ενσωματώνεται σε διάφορα συστήματα 2-σε-1, notebooks και All-in-One desktops, με 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, επιτρέποντας νέες δυνατότητες αντίληψης βάθους και τη δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών, όπως τη λήψη και διαμοιρασμό «ζωντανών» 3-D selfies, τη σάρωση, μοντελοποίηση και τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων, αλλά και την εύκολη αφαίρεση του παρασκηνίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων.

Η πλατφόρμα 6ης γενιάς Intel Core θα προωθήσει, επίσης, την πρωτοβουλία “όχι καλώδια” της Intel, με στόχο την βέλτιστη ασύρματη απεικόνιση, με τη χρήση των τεχνολογιών Intel WiDi ή Pro WiDi. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να απεικονίζουν το περιεχόμενο του υπολογιστή τους στην τηλεόραση, σε οθόνη ή προβολέα, χωρίς τη φασαρία των καλωδίων και των ειδικών προσαρμογέων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή