Αthens Tech College

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνέπραξε εκπαιδευτικό ίδρυμα με πολυεθνική εταιρεία. Είναι η πρώτη φορά που μία πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας ιδρύει εκπαιδευτικό ίδρυμα επιχειρώντας να λύσει ένα απο τα καίρια προβλήματα των περισσότερων ακαδημαικών ιδρυμάτων της χώρας, ήτοι την σύνδεση της αγοράς εργασίας με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Το Αthens Tech College είναι ένα εξειδικευμένο κολέγιο τεχνολογίας, αποτελέσμα της σύμπραξης του κολεγίου ΒCA και του πολυεθνικού ομίλου τεχνολογίας ΙΝΤΡΑΚΟΜ με μοναδικό στόχο την παροχή Πτυχίων bachelors και masters σε ειδικότητες αιχμής με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας όπως: advanced software engineering in mobile development, big data analytics, internet security, telecommunications, Business and innovation.

Όλες οι πρόσφατες μελέτες της Ευρωπαικής Ένωσης δείχνουν ότι εντός Ε.Ε θα δημιουργηθούν κενά της τάξεως των 100,000 εργαζομένων στους τομείς της πληροφορικής και ψηφιακής τεχνολογίας, μέχρι το 2020. 

Τέλος, βασικός στόχος της καινοτόμας αυτής σύμπραξης και δημιουργίας, είναι η δημιουργία τόσο νεοφυών επιχειρήσεων στον χώρο της πληροφορικής και τεχνολογίας, όσο και η ερευνητική δραστηριότητα.

 Οι φοιητές του athens tech college θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν απο μερικούς απο τους καλύτερους ερευνητές της Ελλάδας, μέσω του ΑΙΤ, του διεθνούς φήμης ερευνητικού κέντρου της ιντρακομ. "

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας που δημοσιοποιήσε το athens tech college, για την αγορά ΙΤ στην Ελλάδα, καθώς και για τις προοπτικές απασχόλησης στον συγκεκριμένο κλάδο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή