Καθολική πρόσβαση στο ίντερνετ σχεδιάζουν Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς

Καθολική πρόσβαση στο ίντερνετ σχεδιάζουν Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή δράση για καθολική πρόσβαση στο ίντερνετ από όλο τον πλανήτη, αναλαμβάνουν ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Οι δύο άνδρες που συγκαταλέγονται μεταξύ των   «κολοσσών» του ίντερνετ, αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στην προσπάθεια του ΟΗΕ για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, στόχος που θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2030.

Το Σάββατο, Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς σε κοινή τους δήλωση, ανακοίνωσαν στον ΟΗΕ ότι στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν κοινή πρόσβαση στο ίντερνετ.

«Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση του Ίντερνετ, έχουν πρόσβαση σε μέσα που καθιστούν τη ζωή καλύτερη για όλους εμάς. Το Ίντερνετ ανήκει σε όλους, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο απ' όλους», αναφέρεται στην δήλωση που υπογράφεται ακόμα  και από τους Τζίμι Γουέιλς, συνιδρυτή της δωρεάν διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, και τον τραγουδιστή των U2 Μπόνο.

Το ποσό που θα διατεθεί για αυτόν τον σκοπό, δεν έγινε γνωστό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή