Elysium Gaming: Ανεβάζοντας το παιχνίδι στο επόμενο επίπεδο

Elysium Gaming: Ανεβάζοντας το παιχνίδι στο επόμενο επίπεδο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κόσμο των e-sports, η EG μας έκανε μια πλήρη ανάλυση της κατάστασης της gaming community στην Ελλάδα.

Τα E-sports στην χώρα μας βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και αυτό οφείλεται σε ένα πλήθος παραγόντων. Φυσικά ο βασικότερος είναι η οικονομική κρίση καθώς λόγω της παρούσας κατάστασης οι χρηματοδοτήσεις από εταιρείες δεν προγραμματίζονται εύκολα, αλλά και οι ίδιοι οι gamers  δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μια επαγγελματική πορεία στο χώρο.

Η ίδια η ομάδα, παρά την δυσκολία των καιρών έχει αποφασίσει να στηρίξει τους παίκτες αλλά και τα μέλη της κοινότητάς της με διάφορους τρόπους ξεκινώντας μία μοναδική τάση για τους Έλληνες gamer.
“Μπορεί βέβαια η οικονομική κρίση να έχει στοιχίσει ακριβά στον Έλληνα gamer, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι έχει βοηθήσει και το gaming να γίνει ένας από τους κυρίαρχους τρόπους διασκέδασης. Με ένα παιχνίδι μπορούν πολλά μέλη μιας οικογένειας να περάσουν καλά το χρόνο τους, ιδιαίτερα τώρα που ο κόσμος δεν ξοδεύει πολλά λεφτά σε εξόδους και άλλα είδη ψυχαγωγίας”, σχολίασε ο συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της EG, Γιάννης Τζουιναντ.

Ωστόσο η οικονομική κρίση είναι μόνο ένα από τα προβλήματα. Κατά τους EG ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα είναι και η ίδια η νοοτροπία που κυριαρχεί για το gaming στην Ελλάδα.

“O περισσότερος κόσμος και ιδιαίτερα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν γνωρίζουν πλήρως τι σημαίνει ότι κάποιος είναι επαγγελματίας gamer. Πολλές φορές χαρακτηρίζουν τα παιδιά εθισμένα στα ηλεκτρονικά και θεωρούν ότι αυτό που κάνουν είναι μια αρρώστια που σπαταλάει το χρόνο τους. Στόχος μας ως οργανισμός – όχι μόνο ως ομάδα- είναι να καταρρίψουμε τέτοιες αντιλήψεις οι οποίες εκφράζουν τους περισσότερους Έλληνες”.
 
Η επαγγελματική καριέρα σε οτιδήποτε και πόσο μάλλον στα E-sports δεν χτίζεται εν μία νυκτί. Εκτός από το ταλέντο, ο gamer χρειάζεται πειθαρχία αλλά και σεβασμό τόσο απέναντι στην υπόλοιπη κοινότητα, όσο και απέναντι στον ίδιο.
“Η πειθαρχία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γνωρίσματα που πρέπει να έχει ένας gamer καθώς όπως και στα σωματικά αθλήματα, κάθε αθλητής πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα προπόνησης αλλά και έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Οι EG στηρίζουμε και προωθούμε τους gamers ωστόσο και οι ίδιοι θα πρέπει να παίρνουν το gaming στα σοβαρά και να σέβονται τις ανάγκες και τα μέλη της κοινότητας” πρόσθεσε ο Χρήστος Τζουινάντ, συνιδρυτής και υπεύθυνος προσωπικού της Elysium Gaming.

  H EG έκανε τα πρώτα της βήματα στον ελληνικό χώρο του gaming των E-sports το 2006 παίζοντας κυρίως παιχνίδια των κατηγοριών MMO και ΜΟΒΑ όπως το World of Warcraft της Blizzard και το League of Legends της Riot.  Aποτελεί τον πρώτο οργανισμό gaming στην Ελλάδα ο οποίος έχει υπό την καθοδήγησή του ομάδες για περισσότερα από ένα παιχνίδια όπως τα League of legends (Riot), WoW (Blizzard) και CS: GO (Hidden Path/ Valve). Το γεγονός αυτό ανεβάζει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες του competitive gaming στην Ελλάδα, κάτι το οποίο επηρεάζει και τις διοργανώσεις των E-sports.

Οι Elysium Gaming μέσα από τη δημιουργία σωστών και ταλαντούχων ομάδων αλλά και την αλλαγή των δεδομένων στην ελληνική gaming community σκοπεύουν να τοποθετήσουν τη χώρα μας, μέσα στα επόμενα χρόνια στα κορυφαία ευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα του competitive gaming. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή