Ανησυχητική αύξηση του ποσοστού χρήσης του διαδικτύου

Ανησυχητική αύξηση του ποσοστού χρήσης του διαδικτύου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 9% αυξημένο, στο 40% από 31%, είναι το ποσοστό της υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου στην Ελλάδα για το εννιάμηνο του 2015, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, Insafe1.

Αυξημένος είναι και ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος ο οποίος ανέρχεται στο 7% από 5% το προηγούμενο διάστημα. Την άγνοια των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου -και ειδικά των νέων- να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα προδίδει η αύξηση των προβλημάτων με την ιδιωτικότητα online στο 25% από 16% το β΄εξάμηνο του 2014, ενώ ο διαδικτυακός εκφοβισμός με ποσοστό 16%, σημειώνει μείωση σε σχέση με το 19% του προηγούμενου εξαμήνου. Τα αντίστοιχα ποσοστά στον ευρωπαΐκό μέσο όρο ανέρχονται σε 13% για την ιδιωτικότητα και 15% για το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις online κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος καθώς το ποσοστό αυξήθηκε στο 11% από 9% το β’ μισό του 2014. Αντιθέτως, οι αναφορές για grooming, sexting, σεξουαλική παρενόχληση, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμό και αυτοκτονία παραμένουν σε μονοψήφια νούμερα. Το 70% των αναφορών προέρχονται από το γυναικείο φύλο και 30% από το ανδρικό, ενώ στα ποσοστά αυτά μόνο ένα 9% είναι ανήλικοι, ένα 15% είναι εκπαιδευτικοί και ένα 74% είναι γονείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή