Οι founders των e-food, Workable, Qrator και DV Closet στο Pioneers Athens

Οι founders των e-food, Workable, Qrator και DV Closet στο Pioneers Athens

4' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να ακούσουν τις εμπειρίες και τα βιώματα Ελλήνων founders από τέσσερις από τις σημαντικότερες αλλά και πλέον ανερχόμενες ελληνικές startups, προκειμένου να εμπνευστούν για το δικό τους ξεκίνημα, θα δώσει στο επιχειρηματικό κοινό της Αθήνας το Pioneers Athens, το τοπικό event του Pioneers Festival, του κορυφαίου φεστιβάλ για την τεχνολογία και τις startups που διοργανώνεται στην Ευρώπη, που έρχεται τον Δεκέμβριο στην Αθήνα με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς.

Συγκεκριμένα, οι Παμίνος Κυρκίνης (e-food.gr, CEO), Νίκος Μωραϊτάκης (Workable, CEO), Νικόλας Ιωαννίδης (Qrator, CEO) και Δανάη Βαράγκη (DV Closet, Founder) θα βρεθούν στο Pioneers Athens, προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα rountable συζήτησης που θα συντονίσει η Αλεξία Τσότση (Stanford fellow, πρώην co-editor του TechCrunch, της μεγαλύτερης έκδοσης παγκοσμίως για την τεχνολογία και τις startups).

Ο Παμίνος Κυρκίνης είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του e-food.gr, της μεγαλύτερης ιστοσελίδας στην Ελλάδα για την παραγγελία έτοιμου φαγητού από συνεργαζόμενα εστιατόρια. Η εταιρία μετά από μία επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε το 2012 εξαγοράστηκε το 2015 από την Delivery Hero που ανήκει στον γερμανικό «κολοσσό» Rocket Internet. Ο Νίκος Μωραϊτάκης είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Workable, της τεχνολογικής startup που συνίδρυσε και η οποία επανεφευρίσκει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πραγματοποιούν προσλήψεις. Ως επενδυτής στο Taxibeat και σύμβουλος σε μία σειρά νεοφυών startups, υποστηρίζει ενεργά την ανάπτυξη της ελληνικής startup σκηνής. Ο Νικόλας Ιωαννίδης είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Qrator, ενός κοινωνικού δικτύου και αγοράς για οραματιστές δημιουργούς, προκειμένου να δημοσιεύουν τα έργα τους, να επικοινωνούν με το κοινό τους και να πωλούν τις δουλειές τους. Επιπλέον είναι πρόεδρος του κοσμοπολίτικου Belvedere Hotel στην Μύκονο. Τέλος, η Δανάη Βαράγκη είναι δημιουργός του DV Closet, μίας εφαρμογής που συνδυάζει την μόδα με την τεχνολογία. Έχει σπουδάσει ΜΜΕ και Πολιτισμικές Επιστήμες στο Λονδίνο, ενώ έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρίες από τον ευρύτερο χώρο της μόδας και της επικοινωνίας (Abercrombie & Fitch, London Ethnic, Synergy Events, Vogue International).

Βασικός προσκεκλημένος του Pioneers Athens είναι ο Νίκος Μπονάτσος (Venture Partner στους General Catalyst, ένα από τα μεγαλύτερα VC funds της Silicon Valley με κεφάλαια 3 δισ. υπό διαχείριση), ο οποίος θα παρουσιάσει πώς μία startup ξεκινώντας και από την Ελλάδα μπορεί να επιτύχει την παγκόσμια κυριαρχία.

Το Pioneers Athens θα διεξαχθεί, με community partner το Found.ation, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στον χώρο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα). Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας στην ιστοσελίδα του Pioneers Athens.

Βασικό χαρακτηριστικό του Pioneers Athens είναι και η ανάδειξη του νέου «αίματος» του ελληνικού startup οικοσυστήματος και η διασύνδεσή του με το παγκόσμιο δίκτυο των Pioneers. Έτσι προσκαλούνται όλες οι ελληνικές early-stage τεχνολογικές εταιρίες να υποβάλουν αίτηση και οι πέντε που θα επιλεγούν από τις ομάδες του Pioneers Athens και των Global Pioneers θα κληθούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν σε μία κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από επιχειρηματίες, επενδυτές και εξειδικευμένους επαγγελματίες: Νίκο Μπονάτσο (General Catalyst Partners), Αλεξία Τσότση (Stanford Sloan fellow, πρώην TechCrunch), Δημήτρη Γκανάτσιο (Microsoft Ελλάς), Νίκο Καλλιαγκόπουλο (Prime Ventures), Ιωάννη Χατζηιωαννίδη (NBG Business Seeds) και Απόστολο Αποστολάκη (Venturefriends.co).

Η νικήτρια εταιρία θα λάβει 1 δωρεάν εισιτήριο για το Pioneers Festival 2016 και απευθείας πρόσβαση στους Pioneers500. Οι Pioneers500 είναι η ετήσια επιλογή των 500 πιο ελπιδοφόρων early-stage τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως. Από τις 500 startups, μία επιτροπή θα επιλέξει τις 10 καλύτερες σε 7 διαφορετικές κατηγορίες, προκειμένου να διαγωνιστούν για τον τίτλο του Pioneer of the Year. Οι 70 επιλεγμένες startups θα λάβουν αποκλειστικό mentoring από τους Pioneers Ventures, θα τελειοποιήσουν το pitch τους στις 22 Μαΐου στην Βιέννη και θα παρουσιαστούν ενώπιον 300 διεθνών επενδυτών στις 23 Μαΐου στη διάρκεια της Challenge Day. Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα παρουσιάσουν στις 25 Μαΐου την startup τους στην Arena, την κεντρική σκηνή του Pioneers Festival προκειμένου να αναδειχθεί ο τελικός νικητής.

Ο διαγωνισμός του Pioneers Athens είναι ανοικτός σε startups ανεξαρτήτου αγοράς ή τομέα δραστηριότητας και έτους ίδρυσης. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του Pioneers Athens.

Το Pioneers Athens θα ολοκληρωθεί με ένα networking session, στο οποίο startuppers, επενδυτές, ειδικοί και θεατές θα επικοινωνήσουν ελεύθερα, ανάμεσα σε φαγητό και ποτό, που θα διατεθεί με την ευγενική χορηγία του e-food.gr.

Σημειώνεται ότι τόσο οι ομιλίες των προσκεκλημένων όσο και οι παρουσιάσεις των εταιρειών θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Οι Pioneers είναι ένας οργανισμός που από το 2012 διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ για τις τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος. Κάθε χρόνο στη Βιέννη, περίπου 3.000 επιχειρηματίες, startups, διεθνείς επενδυτές, δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων από πάνω από 90 χώρες επισκέπτονται το Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Pioneers Festival. Εκτός από τους σημαντικούς ομιλητές και τις αποκλειστικές παρουσιάσεις που φιλοξενεί (τα τελευταία χρόνια το Pioneers Festival παρουσίασε πρώτο στην Ευρώπη τεχνολογίες όπως το ιπτάμενο αυτοκίνητο AeroMobil, οι μεταφορές μέσω Hyperloop, το Bitcoin και άλλες), κάθε χρόνο το Pioneers δίνει χώρο και χρόνο σε νέες τεχνολογικές εταιρείες να εκθέσουν και να συνδεθούν με επενδυτές, μέσα ενημέρωσης, συνεργάτες και άλλους επιχειρηματίες. Το Pioneers Festival έχει καταστεί έτσι σημείο συνάντησης για το ευρωπαϊκό startup οικοσύστημα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία επικοινωνίας της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και συνεργάτες επικοινωνίας το Fortune Greece, το CNN Greece και την Athens Voice. Χορηγοί της διαδικτυακής επικοινωνίας είναι το epixeiro.gr, το Startup.gr και το GetBusy.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή