Με φωτόσπαθο Star Wars οι χρήστες της Google

Με φωτόσπαθο Star Wars οι χρήστες της Google

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουμε αν η επερχόμενη επιστροφή του «Πολέμου των Αστρων» αξίζει όλο τον θόρυβο και την προσμονή που εδώ και μήνες έχει προκαλέσει. Το βέβαιο πάντως είναι πως η καμπάνια προώθησης που τη συνοδεύει είναι από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες στην Ιστορία.

Χαρακτηριστικότερη όλων των δράσεων είναι αυτή που γίνεται σε συνεργασία με την Google. Ο τεχνολογικός κολοσσός, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους υποστηρικτές του φιλμ, προετοιμάζει τα εκατομμύρια των χρηστών του μέσα από ένα πρωτότυπο κόνσεπτ: οποιοσδήποτε διαθέτει λογαριασμό gmail για το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μπορεί, από την περασμένη Τρίτη και μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη, να επιλέξει να εισάγει όλες τις εφαρμογές της εταιρείας, τις οποίες χρησιμοποιεί, σε κλίμα «Πολέμου των Αστρων».

Με το σύνθημα «Choose Your Side» η Google μας καλεί στο google.com/starwars να διαλέξουμε ανάμεσα στη «φωτεινή» ή τη «σκοτεινή» πλευρά της Δύναμης· η συνέχεια επί των… εφαρμογών. Ξεκινώντας από τον λογαριασμό του email, ο οποίος επενδύεται με εικόνες από την ταινία, οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο google maps, στο youtube (εκεί η μπάρα αναζήτησης μετατρέπεται σε φωτόσπαθο), τον φυλλομετρητή chrome, το waze, το google translate κ.ο.κ. Δεν χωράει αμφιβολία πως οι φαν της ταινίας ανά τον κόσμο –που είναι παραπάνω από πολυάριθμοι– θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τα νέα skins. Οπως είναι επίσης βέβαιο ότι το φιλμ του Τζ. Τζ. Αμπραμς που κυκλοφορεί στις 24 Δεκεμβρίου κοντεύει να γίνει ήδη κλασικό.

Επιπλέον tip: στην αναζήτηση της google πληκτρολογήστε το εμβληματικό «a long time ago, in a galaxy far far away» και δείτε το αποτέλεσμα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή