ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τζίρος τρισ. από συσκευές που ελέγχονται μέσω Ιντερνετ

tziros-tris-apo-syskeyes-poy-elegchontai-meso-internet-2115058

Η αγορά των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο Ιντερνετ ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ελέγχονται από απόσταση θα αναπτύσσεται με καταιγιστικό ρυθμό μέχρι το 2019, οπότε και ο τζίρος της θα φτάσει το 1,3 τρισ. δολάρια από 699 δισ. δολάρια το 2015.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Πληροφορικής Ελλάδας, ο μέσος παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς θα διαμορφωθεί σε 17% το έτος μέχρι το 2019. Ηγέτες της νέας αγοράς θα είναι οι χώρες της Ασίας- Ειρηνικού. Ηδη εφέτος οι χώρες αυτές καλύπτουν το 40% των δαπανών που γίνονται στο λεγόμενο Ιντερνετ των πραγμάτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά θα είναι αυτή της Βόρειας Αμερικής και θα ακολουθήσει στην τρίτη θέση η Δυτική Ευρώπη. Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προβλέπεται ότι θα καταλάβουν οι κατασκευές (έξυπνα κτίρια) αλλά και οι μεταφορές. Μέχρι το 2019 τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έχει η σύνδεση συσκευών στο Ιντερνετ που έχουν σχέση με την ασφάλεια (συναγερμοί κ.λπ.) και ακολουθεί ο τομέας της υγείας και η κατανάλωση.