Συμμετοχή του ΟΤΕ στην έρευνα για την 5G τεχνολογία

Συμμετοχή του ΟΤΕ στην έρευνα για την 5G τεχνολογία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τέσσερα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5ης γενιάς (5G), συμμετέχει ο Όμιλος ΟΤΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, ο ΟΤΕ συμμετέχει σε 4 από τα 19 ερευνητικά χρηματοδοτούμενα έργα του προγράμματος 5G Infrastructure Public Private Partnership (5G-PPP), μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την έρευνα και ανάπτυξη υποδομών και τεχνολογιών 5G, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Με τη συμμετοχή του στα ερευνητικά προγράμματα, ο Όμιλος ΟΤΕ», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «αναμένεται να ενισχύσει την τεχνολογική του υπεροχή και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες του, καθώς αποκτά τεχνογνωσία σε θέματα 5G από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της τεχνολογίας και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων».

Να σημειωθεί ότι τα δίκτυα 5G είναι το μέλλον των κινητών επικοινωνιών και εκτιμάται πως θα προσφέρουν στο συνδρομητή τεράστιες ταχύτητες mοbile internet, μεγαλύτερες ακόμη και από 1Gbps, σταθερή ποιότητα υπηρεσιών ακόμα και εν κινήσει με υπερ-υψηλές ταχύτητες, και μεγαλύτερη αυτονομία.

Παράλληλα, θα υποστηρίζουν τη σύγκλιση δικτύων, υπηρεσιών και εξοπλισμού, καθώς και τεράστιες δυνατότητες διασύνδεσης συσκευών/συστημάτων/αισθητήρων στο Internet (Internet of Things), καθώς μία υποδομή θα καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις σε τομείς όπως αυτοκίνηση, ενέργεια, τρόφιμα, «έξυπνες» πόλεις, διακυβέρνηση, ιατρική φροντίδα, κατασκευές και δημόσιες μεταφορές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή