«Μπλοκ» από το twitter στη σβάστικα

«Μπλοκ» από το twitter στη σβάστικα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποιητικές σημάνσεις σε φωτογραφίες που εικονίζουν ναζιστικές σβάστικες ή άλλα σύμβολα μίσους καθώς και απαγόρευση της χρήσης τους σε φωτογραφίες προφίλ θα εφαρμόσει το Twitter, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Η Τwitter inc. ανακοίνωσε ότι το βήμα αυτό θα είναι το πρώτο σε μία σειρά μέτρων που θα προωθήσει προκειμένου να αποτρέψει εθνικιστικές ή άλλες ομάδες που προάγουν τη βία και το φυλετικό μίσος και οι οποίες αντιβαίνουν στο χαρακτήρα του Μέσου.

Έτσι οι διαχειριστές του Τwitter θα κλείσουν λογαριασμούς που σχετίζονται με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που προάγουν τη βία ενάντια σε πολίτες και θα απαγορεύσει usernames που συνιστούν απειλή βίας ή ρατσιστικές προσβολές.

Επίσης θα διαγράφονται tweets που παραπέμπουν σε εκδηλώσεις πανηγυρισμού μίας βίαιης ενέργειας ή που αποθεώνουν ανθρώπους που έχουν διαπράξει ανάλογα αδικήματα

Ιδρυθείσα το 2006 στo Σαν Φρανσίσκο, η Twitter έχει σαν μότο της το «είμαστε  η πτέρυγα της ελεύθερης έκφρασης στο κόμμα της ελεύθερης έκφρασης» και πάγια πολιτική της ήταν να αποφεύγει να παίρνει μέρος σε  διαμάχες χρηστών.

Όμως αυτό έχει αλλάξει καθώς καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά παρενόχλησης ή βίαιης λεκτικής συμπεριφοράς, γεγονός που έχει αναγκάσει γυναίκες ή μειονότητες να εγκαταλείψουν το Μέσο, ενώ ιδιίως η άνοδος του λευκού εθνικισμού στις ΗΠΑ έχει επηρεάσει τα στάνταρντς για πολλές εταιρίες νέων  τεχνολογιών. 

Τα tweets θα εξακολουθούν να  έχουν τις εικόνες που επιθυμούν, αλλά η εμφάνισή τους θα είναι εφικτή μόνο εάν ο χρήστης κάνει ένα δεύτερο κλικ για να «προσπεράσει» και την προειδοποιητική σήμανση.

Εικόνες και παραστάσεις μίσους θα απαγορευθούν από τις φωτογραφίες προφίλ.

Προς το παρόν η σβάστικα είναι το μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα προς απαγόρευση που έδωσε η εταιρία, αλλά σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η twitter θα βάλει σημάνσεις  σε κάθε είδους σύμβολο που έχει ιστορικά συνδεθεί με το εκδηλώσεις μίσους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή