Ενα λιγότερο εθιστικό κινητό τηλέφωνο

Ενα λιγότερο εθιστικό κινητό τηλέφωνο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν φταίει η Apple που νιώθεις υποδουλωμένος από το κινητό σου τηλέφωνο. Ωστόσο, η εταιρεία που δημιούργησε το έξυπνο κινητό έχει μια καταπληκτική ευκαιρία φέτος να δημιουργήσει κάτι εντελώς νέο, κατασκευάζοντας ένα τηλέφωνο που θα σε προτρέπει να το χρησιμοποιείς πιο εκλογικευμένα και πολύ λιγότερο. Ο εθισμός από την τεχνολογία είναι ένα θέμα διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος.

Αυτό που αποτελεί νέο είναι η ταυτότητα αυτών που ανησυχούν. Πρόσφατα, φωτισμένοι άνθρωποι της τεχνολογίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συνταίριασμα για την πολύπλοκη μηχανική της διάδρασης και της πειθούς που οικοδομούνται στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων. Οι φόβοι τους έχουν πολλά σκέλη. Φοβούνται για την αφηρημάδα, την παραγωγικότητα, πως τα κοινωνικά δίκτυα μεταβάλλουν τη συναισθηματική μας ζωή και τις σχέσεις και τι κάνουν όλα αυτά στα παιδιά. Τι, άραγε, μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά; Οπως συμβαίνει και με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, ο εθισμός από την τεχνολογία είναι ένα πρόβλημα συλλογικής δράσης που προκαλείται από κακώς τοποθετημένες πρωτοβουλίες.

Οι εταιρείες που βγάζουν χρήματα από την προσοχή σας όπως είναι το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το YouTube σήμερα δίνουν δουλειά σε στρατιές ανθρώπων που εργάζονται σε υπερκομπιούτερ προκειμένου να σας προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από τις υπηρεσίες τους. Προφανώς, μπορούμε να τις ζητήσουμε να λειτουργούν πιο ηθικά, αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να υποτάξουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις και η μεγαλύτερη συγκράτηση των χρηστών μπορεί επίσης να βοηθήσουν, αλλά το πρώτο είναι αμφίβολο και το δεύτερο ανεπαρκές. Λοιπόν, τι απομένει; Η ίδια εταιρεία, που πάντα εμφανίζεται όταν πρόκειται να γίνει συζήτηση για μια νέα εποχή τεχνολογίας. Η ίδια η Apple.

Aρχισα να σκέφτομαι για την ευθύνη της Apple την περασμένη εβδομάδα όταν δύο επενδυτές έγραψαν ανοικτή επιστολή, ζητώντας από την εταιρεία να κάνει περισσότερα για τις συνέπειες των προϊόντων της στα παιδιά. Προφανώς, η Apple έχει τη δύναμη να καθιερώσει κανόνες για τα πάντα. Θα μπορούσε μία φορά την εβδομάδα να μας στέλνει μια ενημέρωση σχετικά με τη χρήση του κινητού μας. Επίσης, θα μπορούσε να ελέγχει τις ενημερώσεις που δεχόμαστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή