Στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αφιερωμένο το Doodle της Google

Στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αφιερωμένο το Doodle της Google

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επίσημη έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Στο βίντεο, προβάλλονται διάφορα αγωνίσματα στα οποία πρωταγωνιστές είναι ζώα – αθλητές.

Στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αφιερωμένο το Doodle της Google-1

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σήμερα στα βουνά της Πγιονγκτσάνγκ, με την παρέλαση των αθλητών των δύο κορεατικών κρατών υπό κοινή σημαία με τον χάρτη της κορεατικής χερσονήσου.

Η τελετή έναρξη είναι προγραμματισμένη  στο ανοιχτό "PyeongChang Olympic Stadium", για το μεσημέρι στις 13:00.

Οι Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ άρχισαν ανεπίσημα εχθές, με την διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των ομίλων στα μικτά διπλά του κέρλινγκ, αλλά και τα προκριματικά για το ατομικό ανδρών από χαμηλό βατήρα στο άλμα με σκι. Θα ολοκληρωθούν στις 25 Φεβρουαρίου, με την διεξαγωγή 102 αγωνισμάτων μεταλλίων, με αποτέλεσμα οι Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ να είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί στην Ιστορία που θα απονεμηθούν περισσότερα από 100 χρυσά.  Συνολικά θα δοθούν 306 μετάλλια, με την τιμή κόστους του χρυσού να φτάνει τα 560 δολάρια.

Θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε Πιονγκτσάνγκ και Τζεονσέονγκ που συγκροτούν το ορεινό σύμπλεγμα, και στην Γκανγκνέουνγκ του παραλιακού συμπλέγματος, εγκαταστάσεις που θα γίνουν και οι 12οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες (9-18/3).

Στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αφιερωμένο το Doodle της Google-2

Οι Αγώνες της PyeongChang 2018, τρίτη πόλη της Ασίας που θα φιλοξενήσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Σαπόρο το 1972 και το Ναγκάνο το 1998,  πρόκειται να ξεπεράσουν κάποια ιστορικά ρεκόρ. Ξεκινώντας από τον αριθμό των εγγεγραμμένων αθλητών, οι οποίοι ανέρχονται σε 2.925 και προέρχονται από 92 διαφορετικές χώρες.

Τέσσερις αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: ο Γιάννης Αντωνίου και η σημαιοφόρος μας στην τελετή έναρξης, Σοφία Ράλλη, στα αγωνίσματα του αλπικού σκι, και οι Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Ντάνου σε αυτό του σκι δρόμων αντοχής.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή