Google: 11 ιδέες για πιο «έξυπνες» καλοκαιρινές διακοπές με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Google: 11 ιδέες για πιο «έξυπνες» καλοκαιρινές διακοπές με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία της στην καθημερινή ζωή, μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να κάνουν πιο «έξυπνες» τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους.

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα 11 τρόπους με τους οποίους οι διακοπές μπορούν να γίνουν πιο εύκολες:

1. Αν αποφασίσατε να περάσετε τις διακοπές σας στο εξωτερικό, το Google Translate θα σας βοηθήσει να μεταφράσετε το κείμενο σε μια πινακίδα ή σε ένα μενού, κρατώντας απλώς μπροστά του την κάμερα του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου σας ή του υπολογιστή-ταμπλέτας. Το Google Translate χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση χαρακτήρων για να καταλάβει τις λέξεις, καθώς και ένα σύστημα μετάφρασης που έχει μάθει να αναγνωρίζει εκατομμύρια παραδείγματα μεταφράσεων που υπάρχουν ήδη στο Διαδίκτυο.

2. Βρείτε τη σωστή διεύθυνση στο Google Maps, χάρη σε ένα σύστημα που έχει μάθει να αναγνωρίζει ονόματα δρόμων και διευθύνσεις μέσα από δισεκατομμύρια εικόνες της υπηρεσίας Google Street View.

3. Επίσης, με το Google Maps μπορείτε να υπολογίσετε πόσο δύσκολο θα είναι να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας εκεί που πηγαίνετε. Η υπηρεσία αυτή λαμβάνει υπόψη τη διαθεσιμότητα χώρου στάθμευσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή και αναγνωρίζει τις ώρες αιχμής στην αναζήτηση θέσεων στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης.

4. Με το Google Lens μάθετε περισσότερα γι' αυτά που βλέπετε γύρω σας, όπως βιβλία ή έργα τέχνης. Χάρη στην εξέλιξη των οπτικών δυνατοτήτων των υπολογιστών, σε συνδυασμό με τη μηχανική μάθηση, είναι πια δυνατό να εντοπίζετε αντικείμενα και να περιηγείστε στον κόσμο γύρω σας.

5. Ένας έξυπνος αλγόριθμος στο Google Trips μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το καλύτερο δυνατό δρομολόγιο του επόμενου ταξιδιού σας.

6. Την ώρα που είστε ξαπλωμένοι κάτω από τον ήλιο, το Google Play Music μπορεί να γίνει ο προσωπικός σας DJ και να σας παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για να ακούτε τη μουσική που επιθυμείτε ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τον καιρό ή τη διάθεσή σας.

7. Τραβήξτε όσες φωτογραφίες θέλετε και η εφαρμογή Google Photos θα φροντίσει από την αυτόματη επισήμανση και αρχειοθέτηση, έως την αναλυτική επεξεργασία και το κολάζ με τη βοήθεια του Assistant. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOs και για Android.

8. Αν βαρεθείτε το κολύμπι, παρακολουθείστε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο βίντεο στο YouTube, με αυτοματοποιημένους υπότιτλους, που τροφοδοτούνται από αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, οι οποίοι μετατρέπουν την ομιλία σε κείμενο σε δέκα διαφορετικές γλώσσες.

9. Αν λάβατε ένα email, στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσετε για να κανονίσετε να βρεθείτε με τους φίλους σας το βράδυ, μπορείτε να απαντήσετε άμεσα, χρησιμοποιώντας την «έξυπνη απάντηση» (Smart Reply) στο Gmail. Πρόκειται για μια εφαρμογή εξοικονόμησης χρόνου που, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, θα σας προτείνει τρεις απαντήσεις, σχετικές με το μήνυμα που λάβατε. Μπορείτε να επιλέξετε μία και να τη στείλετε αμέσως ή να επεξεργαστείτε την απάντησή σας.

10. Επίσης, με το Nudging, το Gmail χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σας υπενθυμίσει να ξαναδείτε ή να απαντήσετε σε μηνύματα που είχατε λάβει δύο-τρεις ημέρες πριν.

11. Κάθε μέρα, το Google Play Protect εξετάζει αυτόματα περισσότερες από 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές, ακόμα και συσκευές, και, αν διαπιστώσει οτιδήποτε ύποπτο για τον χρήστη, αναλαμβάνει δράση.

Οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν το Google AI για να ανακαλύψουν περισσότερες έξυπνες ιδέες για το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή