ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι σημαίνει να σερφάρεις στο σπίτι με ταχύτητες οπτικών ινών;

cosmote-fiber72_new

Σε μια κοινωνία που κινείται με ρυθμούς αγώνων ταχύτητας ενώ παράλληλα εξελίσσεται διαρκώς, με τον χρόνο μας, πλέον, να είναι πολύ περιορισμένος και πολύτιμος, το μόνο δεδομένο είναι πως θα επιλέγαμε καθετί που θα μας εξασφάλιζε τη δυνατότητα πως δεν θα δαπανούσαμε ούτε επιπλέον λεπτό.

Υπό αυτό το πρίσμα, εδώ, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο κόσμος του διαδικτύου. Δεν είναι λίγες οι φορές που στον καθένα μπορεί να έχει συμβεί να προσπαθεί να εισέλθει σε μια σελίδα και εκείνη να φορτώνει με πολύ αργό ρυθμό ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει άμεση ανάγκη για σύνδεση, ενώ σίγουρα ο καθένας έχει μια εμπειρία να διηγηθεί όταν στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει τη λήψη κάποιου αρχείου χρειάστηκε τελικά να κάνει λίγο παραπάνω… υπομονή. Όμως αυτό, αλλάζει ριζικά! Και, μάλιστα, υπάρχει σήμερα η δυνατότητα για τον καθένα να σερφάρει από το σπίτι του με αξεπέραστες ταχύτητες.

Ειδικότερα, το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, επεκτείνεται και φέρνει τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών στο σπίτι. Το νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής Fiber Τo Τhe Home (FTTH) και τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, προσφέρουν σε συγκεκριμένες περιοχές,  υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps.

Οπτική ίνα στην πρίζα σου, με επιδότηση!

Την ίδια ώρα, για εκείνους που επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις υψηλές ταχύτητες της οπτικής ίνας, δίνεται η δυνατότητα λήψης ειδικής επιδότησης συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα αυτό να καθίσταται ακόμη πιο εύκολα εφικτό.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), το οποίο έχει συνολική οικονομική αξία €360 που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13€/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48€.

Ας σημειωθεί, πως τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed με υποδομές FTTH είναι ήδη διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές των δήμων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμάτας με στόχο τη σταδιακή επέκταση της διάθεσής τους και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ti-simainei-na-serfareis-sto-spiti-me-tachytites-optikon-inon0

Η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών… έφτασε μέχρι το σπίτι

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home είναι ήδη γεγονός και ενεργοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο.

Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτιρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή επίδειξη κατά την οποία, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

«Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTEFiberToTheHome. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Επέκταση δικτύου σε όλη την Ελλάδα

Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους €2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home – FTTH).

Ειδικότερα, έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μάλιστα, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται σταδιακά να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Ταυτόχρονα δε, το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber1, με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τις 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.