«Όχι» σε διαβατήρια Μάλτας για Ρώσους ολιγάρχες

«Όχι» σε διαβατήρια Μάλτας για Ρώσους ολιγάρχες

Eκκληση προς την κυβέρνηση της Μάλτας απηύθυναν έξι οργανώσεις πολιτών ώστε να σταματήσει η «πώληση» διαβατηρίων σε Ρώσους που επωφελούνται από το διεφθαρμένο καθεστώς Πούτιν.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκκληση προς την κυβέρνηση της Μάλτας απηύθυναν έξι οργανώσεις πολιτών ώστε να σταματήσει η «πώληση» διαβατηρίων σε Ρώσους που επωφελούνται από το διεφθαρμένο καθεστώς Πούτιν. Η πρακτική χορήγησης της υπηκοότητας έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, με το οποίο ξένοι οικονομικά ισχυροί αποκτούν διαβατήριο Μάλτας αρκεί να ενοικιάσουν, αγοράσουν κάποιο ακίνητο ή να προχωρήσουν σε δωρεά, έχει επανειλημμένως καταγγελθεί και από την Ε.Ε., η οποία φοβάται ότι η πρακτική υποβοηθάει στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή άλλα οικονομικά εγκλήματα. Πολλοί από τους «νέους» πολίτες της Μάλτας έχουν εμπλακεί σε απάτες, διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

Ο συνασπισμός των έξι οργανώσεων κάλεσε την κυβέρνηση της Βαλέτας να στηρίξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στα υψηλότερα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης και να σταματήσει την πώληση διαβατηρίων Μάλτας στη ρωσική ελίτ, που έχει ωφεληθεί από τη διαφθορά του καθεστώτος Πούτιν. Ταυτόχρονα προτείνεται η επ’ αόριστον αναστολή διμερών συμφωνιών με τη Ρωσία και η απέλαση των Ρώσων διπλωματών που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην εισβολή στην Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή