Πωλητήριο στο ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον

Πωλητήριο στο ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον

Κοντά σε συμφωνία με το CGI Merchant Group, έναν επενδυτικό όμιλο ακινήτων με έδρα το Μαϊάμι

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H οικογενειακή επιχείρηση του τέως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, προτίθεται να πουλήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης από το κορυφαίο ξενοδοχείο της στην Ουάσιγκτον, το Trump International Hotel (Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ), αποσκοπώντας να εξασφαλίσει τουλάχιστον 375 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο πολυτελές ακίνητο έγινε αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας με κριτήριο όρους ηθικής συμπεριφοράς και δεοντολογίας και δυσκολεύτηκε να εμφανίσει κέρδη, παρά το γεγονός πως εκεί συνέρρεε συνεχώς πλήθος μελών του Κογκρέσου, αφοσιωμένων οπαδών του Τραμπ και ανθρώπων, που έργο τους ήταν να ασκούν θεσμική πίεση. Μέχρι στιγμής, σχετικά με τη συμφωνία έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για αγορά και πώληση, όπερ σημαίνει ότι η τελική πώληση του ξενοδοχείου δεν έχει διεκπεραιωθεί.

Στη λεωφόρο Πενσιλβάνια

Σύμφωνα μάλιστα με τρία άτομα που γνώριζαν την υπόθεση, ίσως να μη συντελεστεί έως τις αρχές του 2022. Πρόκειται ουσιαστικά για την πώληση της μίσθωσης του ξενοδοχείου, το οποίο έχει την έδρα του στο εμβληματικό κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, ανήκει στο κράτος και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016, λίγο προτού εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Αν και η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει προκαλέσει χρόνιες ζημίες, η οικογένεια Τραμπ προσβλέπει σε κέρδη από τη συνολική επένδυση.

Το CGI Merchant Group, ένας επενδυτικός όμιλος ακινήτων με έδρα το Μαϊάμι, πρόκειται να αποκτήσει τη μίσθωση του Trump International Hotel, σύμφωνα με πηγές που αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της συναλλαγής. Την τελευταία είχε νωρίτερα αναφέρει η εφημερίδα The Wall Street Journal, ενώ ο ενδιαφερόμενος όμιλος εξετάζει τη μετονομασία του ξενοδοχείου υπό το εμπορικό σήμα της Waldorf Astoria. Αφ’ ης στιγμής άνοιξε τις πύλες του, το κτίριο έγινε πόλος έλξης για υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ και ανθρώπους που ήθελαν χάρες. Για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ και επιχειρηματία συνάμα λειτουργούσε ως η ιδανική γέφυρα, η οποία ένωσε τους δύο κόσμους του, ήτοι ένα ξενοδοχείο Τραμπ μόλις πέντε τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο Τραμπ. Αυτό το κράμα πυροδότησε επιθέσεις από Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούσε την περιουσία του ως πόλο άσκησης επιρροής.

Η εταιρεία Τραμπ

Οι επικριτές του κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του, ισχυριζόμενοι ότι οι συναλλαγές που σχετίζονταν με ξένες κυβερνήσεις παραβίασαν το σύνταγμα των ΗΠΑ, το οποίο και απαγορεύει τους κρατικούς αξιωματούχους να δέχονται δώρα ή πληρωμές από άλλες κυβερνήσεις. Απαντώντας, η εταιρεία Τραμπ τόνισε ότι δεν επιδίωξε εκουσίως συναλλαγές με ξένες πρεσβείες, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δώρισε στο υπουργείο Οικονομικών τα κέρδη από τις επισκέψεις ξένων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από τη Σ. Αραβία. Οι αντιπαραθέσεις αυτές επηρέασαν δυσμενώς τα έσοδα του ξενοδοχείου, όπως αναφέρουν γνωρίζοντες την οικονομική του κατάσταση, η οποία επιδεινώθηκε εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας. Ακόμη και όταν ο κλάδος της φιλοξενίας ανέκαμψε, η απομάκρυνση του Τραμπ από την Ουάσιγκτον αφαίρεσε μέρος της αναζωογόνησης αυτής. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι για τις πολιτικές εκδηλώσεις που αναλάμβαναν ο ίδιος και η οικογένειά του, αλλά και η εθνική επιτροπή των Ρεπουμπλικανών, είχαν δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στο ξενοδοχείο ως τόπο διοργανώσεων για συγκέντρωση χρημάτων. Σύμφωνα με λογιστικό έλεγχο, από το 2016 έως το 2020 το Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ είχε απώλειες σχεδόν 74 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή