80 χρoνια πριν… 19-12-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΜΕΛ:  […] το ζήτημα του Μέμελ, δέον να θεωρηθή ως λελυμένον, υπέρ της Γερμανίας. Ο «Ημερήσιος Τηλέγραφος» δημοσιεύει την πληροφορίαν ότι ο Χίτλερ θα ανακοινώση την προσάρτησίν του εις το Γ΄ Ράιχ κατά την συνεδρίασιν του Ράιχσταγ [φωτ.], το οποίον συνέρχεται την 30ήν του προσεχούς Ιανουαρίου. Η λύσις αύτη ήτο επόμενον να επέλθη μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, αι οποίαι, διεξαχθείσαι υπό το σύνθημα «Επιστροφή εις το Ράιχ», απέληξαν εις σημαντικήν νίκην του γερμανικού ψηφοδελτίου.

ΚΟΡΣΙΚΗ-ΓΑΛΛΙΑ:  […] η σημασία της Κορσικής έχει βαθύτατα κατανοηθή εις την Γαλλίαν. Εκτός της στρατηγικής θέσεως την οποίαν κατέχει η νήσος, οι Κορσικανοί είναι οι καλύτεροι πατριώται και οι πολυτιμότεροι οπαδοί του Γαλλικού αποικιακού Κράτους. Ανευ αυτών δεν θα υπήρχε μεσογειακόν ναυτικόν.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ: Σήμερον την 6ην απογευματινήν θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών». […] Η εγκαινιαζόμενη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» θα στεγάζη τα γραφεία όλων των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών Συλλόγων. Επίσης εις την «Στέγην» θα υπάρχη αίθουσα εκθέσεων, διαλέξεων και συναυλιών και εντευκτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή