80 χρoνια πριν… 20-12-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ: « […] Ο δόκτωρ Σαχτ [αριστερά], πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ράιχσμπανκ, επέστρεψεν εις Βερολίνον εκ Λονδίνου, όπου είχε παραμείνει […] διά να επισκεφθή τον διοικητήν της Τραπέζης της Αγγλίας Σερ Μονταγκιού Νόρμαν [δεξιά]. […] Τα γραφέντα όμως υπό των εφημερίδων περί διαφόρων δήθεν προτάσεων του δόκτορος Σαχτ είναι καθαρά αποκυήματα φαντασίας […]. Είναι επίσης απολύτως φανταστικά τα γραφέντα περί δήθεν βολιδοσκοπήσεως του δόκτορος Σαχτ προς επίτευξιν πιστώσεων».

ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ:  […] την 14ην Δεκεμβρίου η ιταλική Βουλή, κατόπιν ζωής 90 ετών, εξέπνευσε την ημέραν αυτήν οριστικώς, παραχωρήσασα την θέσιν της εις την Συντεχνιακήν Βουλήν, η οποία θα κάμη έναρξιν των εργασιών της την 23ην Μαρτίου, οπότε ο Ιταλός Βασιλεύς θα εκφωνήση τον εναρκτήριον λόγον.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΕΤΡΑ: Το μυστήριον του αγάλματος της Αφροδίτης, το οποίον ένας Γάλλος χωρικός ευρήκεν εις τον αγρόν του και το οποίον […] εχαρακτηρίσθη αριστούργημα της ελληνικής τέχνης, απεσαφηνίσθη […] την όλην ιστορίαν εσκηνοθέτησεν ο Ιταλός γλύπτης Κρεμονέζε, ο οποίος ηθέλησε διά του τρόπου αυτού να προσελκύση την προσοχήν […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή