80 χρoνια πριν… 22-12-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: «Σκοπός της παθητικής αμύνης είναι να προβλέψη διά την εντός των περιοχών εκείνων, αίτινες υποτίθεται ότι θα αποτελέσουν στόχον επιδρομέων, κατασκευήν καταφυγίων, τα οποία θα είναι ευκόλως και ταχέως προσιτά εις τον άμαχον πληθυσμόν. Επίσης να προστατεύση τους κατοίκους πλησίον των οικιών όπου διαμένουν και των γραφείων, κέντρων ή εργοστασίων, εις τα οποία θα εργάζωνται» [φωτ.: Χαρακώματα σε δημόσια πάρκα του Λονδίνου μετατρέπονται σε καταφύγια].

ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ: Μάχαι και αίματα, χειροβομβίδες και βόμβαι από αεροπλάνου αγγέλλονται εις την Ναζαρέτ, την πολίχνην εις την οποίαν έζησεν ο Κύριος και από την οποίαν εκήρυξεν εις τον κόσμον την αγάπην και την ειρήνευσιν. Μετά 1938 έτη, η Ναζαρέτ [φωτ.: ο ναός του Ευαγγελισμού] εμφανίζεται και πάλιν εις τα στήλας των εφημερίδων […]. Αλλά τι να την κάμη σήμερον αυτήν την δόξαν η Ναζαρέτ;

ΝΟΜΟΙ ΦΑΡΑΩ: Αγγέλλεται εκ Καΐρου ότι ο Αιγύπτιος καθηγητής Σαμί Γκαμπρά ανεκάλυψεν εις την νεκρόπολιν Ιμπίς μεγάλην συλλογή Νόμων των Φαραώ και ιδία έναν Αστικόν Κώδικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή