80 χρoνια πριν… 25-12-2018

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΡΟΥΣΒΕΛΤ: Το Πρακτορείον Χαβάς πληροφορείται εκ Νέας Υόρκης ότι κατά θετικάς πληροφορίας της εφημερίδος «Κήρυξ – Βήμα» ο Πρόεδρος κ. Ρούσβελτ εις το διάγγελμα το οποίον θα απευθύνη προς το Κογκρέσσον κατά την έναρξιν των εργασιών αυτού, την 4ην Ιανουαρίου του νέου έτους, θα κάμη μνείαν της εντάσεως των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, δηλών ταυτοχρόνως ότι ούτος είναι εις εκ των λόγων διά τους οποίους επιβάλλεται εις τας Ηνωμένας Πολιτείας να ενισχύσουν την άμυνάν των [φωτ.: ο Ρούσβελτ, μιλώντας στις 4 Ιανουαρίου].

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1939: Οπως κάθε χρόνον έτσι και εφέτος, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι εις τας παραμονάς του νέου έτους έλαβον συνεντεύξεις από τους αστρολόγους, τους χειρομάντεις και τους ποικιλώνυμους άλλους μάγους και προφήτας, διά να πληροφορήσουν το κοινόν τα μέλλοντα γενέσθαι. […] Κατά τας πρώτας ημέρας του Ιανουαρίου, βεβαιώνει ο Γάλλος αστρολόγος, τα άστρα του κ. Χίτλερ δεικνύουν μεγάλην δραστηριότητα και ο Φύρερ θα διαφωτίση τον κόσμον περί των σχεδίων τα οποία πρόκειται να πραγματοποιήση κατά την προσεχήν άνοιξιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή