Το Κονκλάβιο (25/12/18)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαρίνα, όπως Κλερ…

Αν ήταν το «House of Cards», θα βρισκόμασταν κάπου στο τέλος του πέμπτου κύκλου. Εκεί που βγάζει μάτι ότι η Κλερ Αντεργουντ αυτονομείται και πλέον αποτελεί χωριστό πόλο εξουσίας απέναντι στον σύζυγό της. Η συνέχεια είναι γνωστή. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για τον έκτο κύκλο… Εχω να πω μόνο ότι οι σεναριογράφοι του «House of Cards» τα είχαν προβλέψει όλα αυτά που γίνονται στο Μαρούσι.

Εγώ ελπίζω η οικογένεια Πατούλη να λύσει τα θέματά της. Αν και μετά το επίσημο «άδειασμα» που επιφύλαξε ο Γ. Πατούλης στη σύζυγό του, η οποία ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Αμαρουσίου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, δεν ξέρω ποιος «άδειασε» ποιον. Διότι η συμφωνία του Πατούλη με την Πειραιώς όταν του έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη για να γλιτώσει «αντάρτικο» στον Δήμο της Αθήνας, ήταν ότι η σύζυγός του Μαρίνα δεν θα κατέβαινε υποψήφια δήμαρχος στο Μαρούσι χρησιμοποιώντας μάλιστα τον μηχανισμό του… (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει).

Ηρθε η ώρα της…

Τελικά η Μαρίνα έκανε του κεφαλιού της, προκαλώντας εγκεφαλικά στην Πειραιώς χρονιάρες μέρες. Και στον Πατούλη που αναγκάστηκε σε δήλωση στήριξης του Θ. Αμπατζόγλου, στενού συνεργάτη του Β. Μεϊμαράκη, τον οποίο στηρίζει η Ν.Δ. Και τώρα, τι γίνεται; Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι παρασκηνιακά γίνεται προσπάθεια η κ. Πατούλη να κατέβει με τον συνδυασμό του Αμπατζόγλου. Αλλά, βέβαια, με αυτή την οικογένεια ποτέ δεν ξέρεις. Ειδικά αν η wannabe Κλερ θεωρεί ότι έχει έρθει η στιγμή της… Πάντως, πληροφορούμαι ότι ουδέποτε προτάθηκε στον Θ. Αμπατζόγλου να εμπλέξει την Πατούλη στο ψηφοδέλτιό του. Ούτε η ίδια είχε εκφράσει παρόμοια επιθυμία. Eξάλλου, δεν τον αναγνώριζε ως υποψήφιο… Η κυρία εστιάζει το ενδιαφέρον της στο ψηφοδέλτιο του Κ. Μπακογιάννη. Υποψιάζομαι ότι ο αποκλεισμός της από κει προκάλεσε τα έκτροπα.

Κάλαντα με Μινώταυρο

Ολιγοήμερες διακοπές οσονούπω για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τα βουνά με την οικογένειά του. Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα βρίσκεται και πάλι στο γραφείο του στο Μοσχάτο. Χθες άκουσε κι αυτός μεγαλοπρεπή κάλαντα, μεταξύ των οποίων και από μαθητές από την Κρήτη. Εννοείται ότι δεν θα μπορούσαν από αυτά ν’ απουσιάζουν οι μαντινάδες. Οπως μιας μαθήτριας που τη λένε Αριάδνη: «Η Αριάδνη είμ’ εγώ, και μίτο σου χαρίζω, σκότωσε τον Μινώταυρο να βγούμε από το γκρίζο». Δεν νομίζω, πάντως, ότι η μαθήτρια αναφερόταν στον Μινώταυρο του φιλελευθερισμού.

Πρώτος, δεύτερος

Ο πρώτος –Κ. Μπακογιάννης– κρίνει ότι οι μέρες των Χριστουγέννων είναι οι κατάλληλες για να ξεδιπλώσει το σχέδιό του για ένα κοινωνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους τους Αθηναίους και γράφει χιλιόμετρα τις τελευταίες ώρες σε Λέσχες Φιλίας και κοινωνικές δομές του δήμου και της Εκκλησίας, δίνοντας έμφαση στις προτάσεις της υπηρεσίας Υγείας του δήμου. Ο δεύτερος –Π. Γερουλάνος– προχωρά την πρωτοβουλία του «διαμεσολαβητή» ανάμεσα στους κατοίκους των Εξαρχείων και στο πολιτικό σύστημα, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και λύση για Εξάρχεια. Το λέω διότι μετά τη σχετική ανακοίνωσή του, πληροφορούμαι ότι απηύθυνε ήδη τη σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Εχω την εντύπωση ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θα βιαστεί να του απαντήσει.

Τρίτος

Ο τρίτος –Ν. Ηλιόπουλος– δήλωσε κατά της έμφασης στον «νόμο και στην τάξη». Αυτός νομίζω ότι έβαλε αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει…

Στην Αθήνα θα περάσει τις εορταστικές μέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης, προετοιμάζοντας τον εαυτό του –και το κόμμα του– για το ελληνικό κεφάλαιο της συμφωνίας των Πρεσπών. Το λέω επειδή διάφοροι στο Ποτάμι αμφιταλαντεύονται μετά τις δηλώσεις και τις διαψεύσεις δηλώσεων του Ζόραν Ζάεφ. Κοινώς, τίποτα δεν είναι βέβαιο, εκτός, θα έλεγα, από τη θετική ψήφο του Σπύρου Δανέλλη στη συμφωνία. Κατά τα λοιπά, το Ποτάμι ασχολείται τώρα με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν/πλαισιώσουν υποψηφιότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εντάξει, αν υπάρξει και περίσσευμα ανθρώπων, το οργανωτικό της Σεβαστουπόλεως θα τους κατευθύνει προς τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Αλλά μέχρι τότε ποιoς ζει, ποιoς πεθαίνει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή