80 χρόνια πριν στην «Κ» 1.1.1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ:  […] η Γερμανία επιμένει επί της προθέσεώς της όπως κατασκευάση υποβρυχιακόν στόλον ίσης χωρητικότητος προς τον αγγλικόν. […] Δέον να υπομιμνησθή ότι η Γερμανία ασκεί τα εκ των συνθηκών δικαιώματά της και ότι η Αγγλία ουδεμίαν πίεσιν δύναται να ασκήση [φωτ.: Γερμανικό υποβρύχιο].

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΡΟΜΑΝΩΦ:  […] η πολωνική κυβέρνησις έλαβε σήμερον, τελευταίαν ημέραν του έτους, εις την κατοχήν της σημαντικόν μέρος του θησαυρού των Ρομανώφ. Πρόκειται περί κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών αντικειμένων μεγάλης ιστορικής αξίας […]. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το στέμμα του Τσάρου Νικόλαου Α΄ […] το σκήπτρον το οποίον εχρησιμοποιείτο κατά την στέψιν των Τσάρων […] κ.ά.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ: Ολα τα ξενοδοχεία, τα κέντρα, ακόμη και οι πλακιώτικες ταβέρνες, ετοίμασαν χθες βράδυ το «Ρεβεγιόν» τους. Ενα δεντράκι σε μια γωνιά και το γλεντάκι της παραμονής, έλαβεν επισήμως τον ωραίο αυτό τίτλο… «Ρεβεγιόν», λοιπόν, εις την Μυκονιάτικη, εις του Τζίμμυ, εις του Λαΐνη, εις του Κατσίμπα… και «Ρεβεγιόν» εις το «Κιγκ Τζωρτζ» και εις την «Μεγάλη Βρεττανία» […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή