80 χρoνια πριν… 4-1-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΛΑΝΤΙΕ: Ο κ. Νταλαντιέ, προσεφώνησε τον Βέην τονίσας ότι η Γαλλία είναι πάντοτε διατεθειμένη να συντελέση εις την ανάπτυξιν του πλούτου της Τύνιδος και να την προασπίση εάν ήθελε παραστή ανάγκη. […] Μετά την δεξίωσίν του υπό του Βέη, ο πρωθυπουργός ανεχώρησε κατευθυνόμενος εις την πόλιν της Τύνιδος […]. Οι δρόμοι της πόλεως ήσαν σημαιοστόλιστοι και κατάμαυροι από τα πλήθη του κόσμου τα οποία είχον συρρεύσει και τα οποία εκραύγαζον άνευ διακοπής «Ζήτω ο Νταλαντιέ, Ζήτω η Γαλλία». [φωτ.]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ:  […] πληροφορούμεθα ότι κατά το 1938 η δύναμις της Ελληνικής Ναυτιλίας ηυξήθη κατά 8 νεότευκτα σκάφη, η δε ολική εις τόννους χωρητικότης κατά 38.098, εις τρόπον ώστε η χώρα κατακτά ήδη την ενάτην θέσιν εν τη διεθνή ναυτιλία από απόψεως χωρητικότητος, ενώ από απόψεως πληθυσμού την πέμπτην.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ:  […] η εκραγείσα εις Ουκρανίαν επανάστασις δεν κατεστάλη ακόμη, συνεχώς δε αποστέλλονται εκεί ερυθρά στρατεύματα. […] Σφοδραί μάχαι συνάπτονται μεταξύ των επαναστατών και των αποσπασμάτων της Γκεπεού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή